avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrala de apartament intr-un condominiu cu centrala ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrala de apartament intr-un condominiu cu centrala de bloc

Cum ma poate ajuta legea sa imi pun centrala proprie intr-un bloc cu centrala de bloc care nu face fata la cereinte, jumatate de bloc este in frig si costurile pentru caldura sunt duble fata de costurile normale. Vecinii nu permit instalarea centralei proprii deoarece prefera sa stea in frig cu cheltuieli uriase.
Cel mai recent răspuns: Alyna1981 , utilizator 11:15, 7 Mai 2022
Mergeți cu actele la avocat daca vreti sa deschideți proces.
Fără avocat nu o sa va descurcati.
Se cere acordul si se plateste costul (cota parte) vecinilor daca va bransati pe coloana, conducta instalata de ei!!!
Din cele ce dvs afirmati, nimeni nu s-a debrasat de la comun si nimeni nu a instalat o centrala termica individuala pana in momentul de fata.
Deci, toata investitia va apartine si nu aveti nevoie de nici un acord, nici un vecin.
Ceea ce va trebuie este o intreprindere calificata si autorizata care sa va faca proiectul si sa obtina toate autorizatiile administrative necesare.
Aceasta va face bransarea dvs pe conducta de gaze magistrala cu contor la dvs in casa (deci nu se va impacta/afecta partea comuna a instalatiei de gaze a condominiumului).
ATENTIE, daca cineva va dori sa se branseze ulterior pe coloana dvs va trebui sa va ceara aprobarea si sa va plateasca cota parte din lucrare!!!
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2019
Demos, utilizator
La centrala de bloc toți locatarii sunt obligați sa plătească căldură iarna chiar dacă locuiesc sau nu în apartament? Este ca la termoficare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata deconectare colterm Pretorian Lucian Pretorian Lucian Buna ziua, Locuiesc in Timisoara,intr-un bloc cu 20 de apartamente. Din cele 20 apart doar 10 apart erau debransate, pana in 2013.In anul 2014,eu si inca un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asociatia de proprietari carlaelena carlaelena Buna ziua!Am si eu o problema,m-am debransat de la termoficare si am trecut pe incalzirea centralizata individual acum 3 ani,iar acum alti vecini dupa scara ... (vezi toată discuția)
Debransare incalzire spatiu comercial de la un sistem cu centrala comuna pe casa scarii ramuscom ramuscom Buna ziua Sunt confruntat cu urmatoarea situatie, despre care va dau urmatoarele detalii: - avem o centrala termica pe casa scarii pentru furnizare apa calda ... (vezi toată discuția)