avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie

buna ziua,am o roblema si va rog sa mi spuneti daca e ceva de facut in aceasta situatie,cu toate ca puteam sa fac pe numele meu dosarul pt primirea indemnizatiei si a alocatiei de crestere a copilului am fost de accord sa l faca sotul datorita faptului ca el imi spusese ca asa va putea sa mearga peste hotare sa faca un ban in plus iar eu voi avea grija de copilas dar nu sa intamplat asa ceva acu aceste drepturi banesti ii intra lui in cont el nu sta cu noi eu ducanduma cu copilul la parintii mei unde am conditii mult mai bune pt copilas el sta la sute de km departare trec luni bune si nu vine sa si vada si sa aiba grija de copil iar din banii care ii intra lunar in cont in cuantum de 8oo de lei imi mai trimite doar cat vrea el cateodata se foloseste in scopurile lui pers de toti banii ir cateodata mai trimite vreo 500 de lei

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Cel mai recent răspuns: raluka28 , utilizator 16:45, 17 Iulie 2012
Puteati sa va faceti si dvs. un card pe acelasi cont, dar pe numele dvs., astfel ati fi scos bani din cont aici in tara.

Pentru faptul ca nu sta in Romania cu copilul, sotul dvs. este pasibil de a returna indemnizatiile lunare, deoarece nu indeplineste conditiile legale pentru primirea lor.

OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
ART. 12
Drepturile prevãzute de prezenta ordonanţã de urgenţã se acordã în situaţia în care solicitantul îndeplineşte cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) este cetãţean român, cetãţean strãin sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul României;
c) locuieşte în România împreunã cu copilul/copiii pentru care solicitã drepturile şi se ocupã de creşterea şi îngrijirea acestuia/acestora.
mult pt rasp dar din vina mea cred ca nu ati inteles problema amandoi suntem in tara numai ca el e in alba iar eu stau cu parintii si minorul in cauza in gorj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil pentru mama studenta Nicolae87 Nicolae87 Buna ziua, am si eu o intrebare: Daca sotia mea este insarcinata in luna a 8-a, si a finisat studiile in luna iulie in strainatate, si urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Acordare stimulent in eventualitatea plecarii din tara barnasorina barnasorina Buna ziua. Sotul meu ia stimulent de insertie pt copilul nostru pana la 2 ani,este angajat la firma la care a lucrat si inainte,dar ar vrea sa plece in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Ioana177 Ioana177 Buna ziua, Am un fiu nascut pe 18 sep 2012. As dori ca pe perioada concediului de maternitate sa ma mut in Germania. Daca parasesc tara mai beneficiez de ... (vezi toată discuția)