avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce drept de propietate am
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce drept de propietate am

tatal meu mort de 35 de ani,eu aveam 6ani am trait cu mama, aveam casa ramasa de la tata de 2 camere si un hol , eu mam casatorit si am un copil de15 ani in timpul casatoriei am construit lipit de casa parinteasca 4 camere si un hol cu intrari separate ce drepturi am ?caci mama vre sa plec din casa, pentru a veni o nepoata [fata surori mele].mentionez ca la mostenire sunt eu, mama si sara. ce cota parte am din tot.
In masa succesorala nu intra partile de imobil pe care Dv. le-ati construit astfel incit doar cele doua camere si holul formeaza obiect al comunitatii succesorale dintre Dv., sora si mama.Daca acest imobil a fost dobindit de parintii Dv. impreuna, intra la partaj jumatate din valoarea acestuia, cealalta jumatate fiind a mamei ca si dreptul ei din comunitatea matrimoniala de bunuri.Asupra succesiunii, cotele sunt de 1/4 parte mama Dv. iar.Dv. si sora veti culege, in parti egale , restul de 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructii aurelian_relu aurelian_relu buna ziua am si eu o intrebare ;am construit lipit de casa parinteasca 4 camere si un hol acum 5 ani nu am scos autorizarie de constructie ;1 pot sa mai scot ... (vezi toată discuția)
Donatie intre soti VULTURYNE VULTURYNE Vreau sa-mi raspundeti si mie documentat la 2 intrebari: Am doua case si alte valori facute in timpul casniciei cu sotul meu, exclusiv prin munca noastra, ... (vezi toată discuția)
Succesiune nepoata MARIANAV MARIANAV Va rog sa ma consiliati in urmatoarea problema: Locuiesc intr-o casa din care mi s-a vandut de proprietar(bunic) ½.Arata ca 2 case cu curte ... (vezi toată discuția)