buna ziua am si eu o intrebare ;am construit lipit de casa parinteasca 4 camere si un hol acum 5 ani nu am scos autorizarie de constructie ;1 pot sa mai scot autorizatie de constructii; 2 mai am dreptul la acele camere sau raman la mama in masa succesorala si se imparte in 3 ;eu ,sora mea si mama?
1) Se poate sa se faca autorizatie de constructie si proiect ptr cea ce a-ti cladit.
2) Autorizatia de constructie se face pe numele proprietarului de teren. Am impresia ca nu dvs sunteti proprietarul terenului,ci mama dvs,deci ea trebuie sa faca acest demers. Din acest p.d.v.ea este acum si proprietara cea ce ati construit langa casa parinteasca. Daca ea va vinde terenul unde e constructia pe care ati mentionat-o,atunci puteti dvs sa incepeti ptr demersurile de autorizatii constructii.
3) Daca actele sunt pe numele mamei dvs,dupa decesul ei,daca nu face testament sau nu va face acte pe numele dvs,atunci la succesiune totul intre dvs si sora dvs.
Am impresia ca ati mai postat zilele trecute intrebari in legatura cu situatia succesiunii dupa tatal Dv.Cum va spuneam atunci, adaugirea facuta de Dv. la imobilul mostenit nu intra in masa succesorala.Cotele sunt cele aratate iar in cadrul unui eventual partaj succesoral se va avea in vedere faptul ca este construita acea adaugire.Existenta sau lipsa autorizatiei de constructie nu are nici o relevanta in cauza.