avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces tatal impotriva fiului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces tatal impotriva fiului

o rugaminte am si eu,sa ma lamuriti si pe mine.
am mare nelamurire,parinti mei,au locuit la bunicul,acolo,daramat o magazie,si au ridicat 3 camere si un hol,mentionez ca aceasta modificare nu au avut autorizatie de demolare a acelei magazii,dar nici autorizatie de constructie a acelor incaperi....materialele de constructii folosite,la aceste incaperi,nu au factura,chitanta,au facut un imprumut la banca ,scopul acestor bani a fost cheltueli diverse......ca si cum ar fi putut achizitiona orice,din acel imprumut
dupa 10 ani continuarea acelor camere a fost,terminata de fratele meu acesta are achitante,facturi,bonuri fiscale ,(atunci cand au facut constructia,au ridicat cu boltari,si au turnat o parte din placa,)
i-au promis fratelui meu ca acea parte i-o cedeaza lui,cu acte,dar acele acte nu le-a facut. in anul acesta a murit mama,si la o saptamana bunicul,.
PROPRIETARUL CASEI ERA BUNICUL PE O PARTE,IAR MAMA ARE 3/4DIN MOSTENIREA DIN PARTEA BUNICII.
tata e suparat pe propri copii ca are mai mult decat el,.....pe fratele meu il ameninta ca il da in judecata ca el a ridicat acolo si ca vrea bani probabil..... ce sanse are tatal meu sa castige,????????......... tinand cont ca acte nu are aferente acelei constructii.,terenul e al bunicului, care in prezent e mort





Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:22, 23 August 2010
Asa, din aglomerarea de informatii pe care ati furnizat-o, tatal dvs. nu prea are nici o sansa.
Terenul era al bunicului ( tatal mamei dvs.), acte pe casa ( ma rog, chitante etc.) are fratele dvs., tatal dvs. nu are decat sa dea pe toata lumea in judecata, mai trebuie sa aiba si probe, in fine, nu se inteleg prea multe, dar nu pare ca ar avea sanse.
Sa se ocupe fratele dvs. sa isi finalizeze actele si sa isi intabuleze imobilul.
nu are nicio sansa tatal dvs ca castige.
de ce considerati dl. av. athe ca tatal user-ului nu are nici o sansa sa castige ??
poate va si motivati afirmatia :D

din punctul meu de vedere , tatal dvs. ar avea ceva sanse .
eu am inteles astfel : parintii dvs., in timpul casatoriei, au edificat niste camere si un hol , pe proprietatea apratinand deopotriva atat mamei dvs. cat si bunicului .
deci mama dvs. era coproprietar impreuna cu bunicul dvs.
intr-adevar, constructia s-a facut fara acte.
in cele din urma, constructia a fost finalizata de fratele dvs., care poate proba cu acte contributia sa financiara in acest sens.
astfel, avand in vedere ca, coproprietari ai terenului respectiv erau mama dvs. respectiv bunicul matern, va trebui sa se procedeze la dezbaterea succesiunii dupa cei doi.
succesiunile se pot dezbate concomitent.
tatal dvs. are vocatie succesorala la succesiunea sotiei sale, respectiv a mamei dvs.
astfel incat, in calitate de sot suprvietuitor ii va reveni o cota-parte din masa succesorala.
dupa stabilirea cotelor parti aferente fiecarui erede, ar fi indicat sa se procedeze la iesirea din indiviziune.
sau daca in cele din urma se va putea ajunge la o intelegere, se poate realiza un partaj voluntar, la notariat, ulterior dezbaterii succesiunii.

camerele construite ilegal nu vor intra in masa succesorala, neexistand autorizatie de constructie in acest sens.
nefiind intabulate, nu vor putea fi incluse in succesiune .
va terebui sa rezolvati situatia legala a acestor cemere, in sensul obtinetii autorizatiei de constructie ( chiar daca se va plati amenda) si intabularii ulterioare a spatiilor respective.
asta este de fapt o alta problema.
la succesiune va intra doar suprafata de teren pe care s-au edificat acele spatii de locuit, iar nu si constructiile respective, pt. care va trebuie acte .
coproprietari vor fi descendentii defunctei dvs. mame in concurs cu sotul supravietuitor .
iar fratele dvs. va avea nevoie de acordul in scris al dvs. si al tatalui sau, pt. a obtine autorizatia de constructie necesara.
ulterior intabularii celor trei camere si respectiv holului, dvs. si tatal puteti ceda cota parte din terenul respectiv fratelui dvs., pt. ca acesta sa fie unic proprietar pe terenul si camerele respective.
sau se poate face un contract de superficie la notar.
sper ca am fost destul de explicita si nu v-am "bagat prea mult in ceata". ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire patriciab patriciab Buna ziua As dori sa stiu daca este necesar sa dau vreo declaratie la notar sau sa deschid succesiune in urma decesului mamei mele. Precizez ca atat casa ... (vezi toată discuția)
Vanzare cota succesorala anterior dezbaterii succesiunii dandanaua dandanaua Printr-un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere, X vinde lui Y cota sa de 1/4 din terenurile inscrise in titlul de proprietate eliberat pe ... (vezi toată discuția)