avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua

As dori sa stiu daca este necesar sa dau vreo declaratie la notar sau sa deschid succesiune in urma decesului mamei mele. Precizez ca atat casa cat si celelalte bunuri sunt pe numele tatalui meu, chiar daca sunt bunuri dobandite de ei in comun in timpul casatoriei.

De asemenea, va rog sa imi spuneti ce acte sunt necesare pentru deschiderea succesiunii in urma bunicii materne, decedate in urma cu aproape 2 ani. Mostenirea consta intr-un teren forestier. Titlul de proprietate este emis pe numele bunicii si a copiilor acesteia, respectiv mama mea si fratii ei.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 15:18, 28 Septembrie 2016
trebuie sa faceti succesiunea de pe urma mamei dumneavoastra. Chiar daca bunurile au fost trecute pe numele tatalui, acesta fiind casatorit la data achizitionarii, bunurile sunt comune, astfel incat va trebui sa faceti succesiunea pe cota mamei din proprietati
Luati legatura cu un notar de la ultimul domiciliu al defunctelor pentru a va spune exact ce documente are nevoie
Cineva a spus ca este suficienta acea Declaratie de acceptare a mostenirii, daca este semnata in maxim 6 luni de la decesul mamei. Nu vreau sa deschid succesiune dupa mama in acest moment pentru ca nu imi permit financiar si nici nu sunt dispusa sa renunt la cota parte din acele bunuri dobandite in timpul casniciei. In plus, tatal meu afirma ca in mostenire nu intra si casa deoarece a inceput constructia inainte de casatorie. Singurul act pentru casa este autorizatia de constructie, intr-adevar, emisa inainte de casatorie. Numai ca la momentul casatoriei casa era doar o constructie din lemn, acoperita, dar fara finisaje, tamplarie samd.
Declaratia de acceptare se face in termen de un an de la deces. Aceasta declaratie va conserva drepturile de mostenire insa trebuie sa debateti succesiunea dupa mama dvs. mama va avea un drept de creanta si nu de proprietate cu privire la constructie care s a edificat in timpul casatoriei. Pana in doi ani de la decesul mamei nu veti plati impozit pe succesiune calculat la valoarea de 1% din masa succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune maraV maraV Tatal meu a decedat in luna mai a acestui an. El nu a avut bunuri pe numele lui, toate bunurile inclusiv casa fiind in acte pe numele mamei care traieste. In ... (vezi toată discuția)
Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Deschidere masa succesorala JosefK JosefK Va rog frumos, daca ati putea sa ma ghidati v-as purta vesnica recunostinta. Nu stiu cum/ce acte imi trebuie pentru deschidere masa succesorala si nici cum sa ... (vezi toată discuția)