Am fost sa dau examen pt atestat taxi si am fost respins pe motiv ca am cazier judiciar. Am cazier pt leg.143/2000, si am o condamnare de 10 ani, pe care am executat-o din aprilie 2004 pana in mai 2010. Am fost eliberat conditionat pt buna purtare de catre un domn judecator care a considerat ca sunt reabilitat vazand ca am muncit in penitenciar si am participat la activitati socio-educative. Eu cred ca era normal sa fiu acceptat la examen, mai ales ca au trecut 8 ani de cand am savarsit acea infractiune si normal era sa muncesc (ca taximetrist la mine pe un S.R.L.) la fel cum am muncit si in folosul penitenciarului, nu sa fiu inpins sa fac vreo alta prostie sa ajung inapoi in penitenciar. Intrebarea mea este: as avea sanse sa castig proces cu ARR si sa-mi castig dreptul la munca? ... Va multumesc anticipat!!!
Nu cred sa ai sanse, lipsa cazierului este conditie pentru obtinerea atestatului. Pentru a profesa ca taximetrist trebuie sa astepti termenul de reabilitare.
Din cate cunosc Legea nr 143/2000 se refera la combaterea traficului si consumului ilicit de droguri .. posibil, cu toate ca nu as fi de acesta parere, s-a considerat ca , condamnarea dvs in baza unei astfel de Legi creaza o stare de incompatibilitate cu cea de sofer de taxi si de aceea vi s-a respins dosarul ......
Dati-ne amanunte despre hotararea de condamnare si cat ati executat din aceasta , asttfel incat sa va putem spune daca paote interveni reabilitarea dvs...
nu am sanse la reabilitare deoarece din pedeapsa de 10 ani am executat 6 ani si 2 luni iar 6 luni le am castigate de la munca (asa am executat fractia 2/3)... am executat din data de 28.04.2004 pana in 14.05.2010 ... totusi nu inteleg de ce mi se incalca dreptul la munca din moment ce as lucra pt mine pe SRL iar daca as gresii din nou fatza de societate as platii din nou cu o alta condamnare si as primii inclusiv restul de pedeapsa de la liberarea conditionata ... nu cred ca as mai avea curajul sa mai gresesc dupa ce am executat o astfel de pedeapsa
Inteleg problema cu care va confruntati .. puteti actiona in instanta, intrucat in lege nu exista mentionate faptele de natura penala care atrag respingerea dosarului pentru atestare taxi.
Pt angajare la taxi
dacyan
m-am eliberat de 2 ani din penitenciar unde am executat fractia 2/3 din 10 ani ... si as dorii sa-mi deschid SRL sa practic taximetria, dar nu stiu daca am ... (vezi toată discuția)