avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul

de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este normal ca dupa un an calendaristic sa ai doar 7 zile de concediu?
Cel mai recent răspuns: edwe69 , utilizator 19:37, 19 Iulie 2012
Acordarea CO se face in urma unei programari colective sau individuale ... daca aveti prevazut in c.i.m. 20 de zile lucratoare pentru CO puteti sa le programati integral sau fractionat .. daca programarea este fractionata, atunci o durata a CO trebuie sa fie de cel putin 10 zile lucratoare ...
sa inteleg ca daca se dau 10 zile consecutive nu este obilgatoriu sa se dea si celelalte 10 chiar daca acestea pot fi fractionate?
cel putin 10 zile consecutiv dar restil de 10 chiar daca fractionate sunt obligatori sau nu?
Art. 146 C.mun.
(1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului în anul următor este permisă numai în cazurile expres prevăzute de lege sau în cazurile prevăzute în contractul colectiv de muncă aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
....

Asadar, regula in materie este efectuarea in fiecare an a CO ....
SI EU INTREB CATE ZILE DE CONCEDIU se acorda intr-un an calendaristic lucrat 7 cate ve spune patronul sau 20 cate spune legea cu 10 zile continue? asta vreau sa-mi spuna cineva daca stie. multumesc.

Alte discuții în legătură

Calcularea zilelor de concediu andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA,VA ROG IN URMATOAREA PROBLEMA? CONTRACTUL DE MUNCA AINCEPUT LA DARA DE 01.03.2016 SI A INCETAT LA DATA DE 14.12.2016. LA CATE ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna 10 zile ruxandram ruxandram Buna ziua, Exista undeva specificat in Codul muncii durata minima a concediului de odihna, sau este legal ca seful sa nu imi accepte concediul de 10 zile pe ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna negut_dorina negut_dorina buna ziua.am 3 cazuri am contract pe perioada determinata expira 17.04 2012 intrebarea este cate zile de concediu de odihna pot sa le dau de ex pe luna ... (vezi toată discuția)