avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul

de 1 an lucrez la un service,am o vechime de 12 ani in campul muncii iar acum a venit perioada concediilor. patronul spune ca ne da 7 zile lucratoare este normal ca dupa un an calendaristic sa ai doar 7 zile de concediu?
Cel mai recent răspuns: edwe69 , utilizator 19:37, 19 Iulie 2012
Legea prevede durata minima a Co care este de 20 de zile lucratoare ... daca atata aveti trecut in c.i.m. si ati lucrat numai 7 luni intr-un an calendaristic, atunci avem:

20 : 12 x 7 = 12 zile lucratoare ... in acest caz, daca il luati fractionat o perioada trebuie sa fie de cel putin 10 zile lucratoare ...
si daca in c.i.m. nu este stipulat nimic?.multumesc.
Atunci sunt incidente prevederile art.145 alin.1 C.mun., si anume : Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
multumesc.deci daca in c.i.m. nu e tercut nimic sunt cele 20 de zile,cu 10 zile nefractionate.
Ati inteles corect ... :)

Alte discuții în legătură

Calcularea zilelor de concediu andreeastef andreeastef BUNA ZIUA, MA PUTETI AJUTA,VA ROG IN URMATOAREA PROBLEMA? CONTRACTUL DE MUNCA AINCEPUT LA DARA DE 01.03.2016 SI A INCETAT LA DATA DE 14.12.2016. LA CATE ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna 10 zile ruxandram ruxandram Buna ziua, Exista undeva specificat in Codul muncii durata minima a concediului de odihna, sau este legal ca seful sa nu imi accepte concediul de 10 zile pe ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna negut_dorina negut_dorina buna ziua.am 3 cazuri am contract pe perioada determinata expira 17.04 2012 intrebarea este cate zile de concediu de odihna pot sa le dau de ex pe luna ... (vezi toată discuția)