Va rog frumos sa ma ajutati in legarura cu interpretarea unui articol din CCM .
Unitatea noasta acorda ZLP si ajutoare materiale in cazul unor evenimente familiale deosebite(casatorie, deces,etc).
In CCM la acordarea ZLP-urilor este formulat in felul urmator:
,, Momentul acordarii acestora nu este strict conditionat de data producerii evenimentului, dar nu poate depasi 60 zile calendaristice de la data producerii evenimentului .
Am avut 2 luni, mai si iunie, cand nu am avut CCM pentru ca cel vechi a expirat si cel nou s-a incheiat abia la sfarsitul lunii iunie.
In perioada fara CCM am avut 3 evenimente: 2 decese si o casatorie pentru care se acorda ZLP si ajutor material.
Salariatii au facut cerere pt acordarea lor in luna iulie cand era in vigoare noul CCM ca sa primeasca ajutorul si zlp-urile.
ZLP-urilr s-au acordat pentru ca scrie ca acordarea lor nu este conditionata de data producerii evenimentului iar ajutorul material, nu.
La ajutorul material este formulat in CCM astfel:
In afara ajutoarelor la care au dreptul potrivit legii, salariatii vor beneficia de urmatoarele: .........., si sunt enumerate toate ajutoarele.
Intrebarea mea este:
Tinand cont ca in CCM nu este stipulata nici o conditie pentru acordarea lor, iar evenimentele s-au produs in perioada cand nu era CCM (mai si iunie), se ia in considerare data producerii evenimentului sau data solicitarii salariatilor pentru acordarea lor?
Nu,pt. ca la producerea evenimentelor respective acordarea acelor drepturi nu era reglementata,vechiul ccm nu mai era valabil,iar noul ccm nu era inca in vigoare.
Negociere ccm
say
Daca in acest moment nu avem ccm si trebuie sa acordam ajutoare pentru iesire la pensie si nastere (in ccm superior nu sunt stipulate ajutoarele, dar la un ... (vezi toată discuția)