avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua. Va rog sa'mi spuneti ce trebuie sa faca mama mea in cazul in care ar vrea sa'mi doneze casa ei de la tara si ce costuri implica asta din partea noastra. Va multumesc.
Vă prezentaţi la notar în vederea închieerii contractului de donaţie, fiind obligatoriu să se închiee în formă autentică. Taxele le veţi afla acolo, fiindcă se calculează după anumiţi factori. Însă la transferul dreptului de proprietate între rude în linie dreaptă nu se percepe impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie vs vanzare-cumparare vs contract de intretinere laur2012 laur2012 Buna ziua. Va rog spuneti-mi care din cele trei variante implica taxe / costuri / impozite / onorarii notariale mai mici, daca o mama doreste sa treaca ... (vezi toată discuția)
Donatie masina MITCHCHE MITCHCHE Buna ziua, am si eu eu o intrebare. Fratele meu vrea sa imi doneze mie masina lui si as dori sa va intreb daca putem sa inlocuim actele de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie - costuri ancutica ancutica Mama vrea sa imi doneze apartamentul.Este mai ieftin un contract de donatie la notar? fata de un contract de vanzare-cumparare? Cat mai ajung acum taxele ... (vezi toată discuția)