avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... adoptie instrainatate a persoanelor majore
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

adoptie instrainatate a persoanelor majore

Care este procedura in cazul in care adoptatorul este strain iar adoptatul este roman si major ,daca numele anterior adoptiei, inca figureaza in romania, iar in strainatate, adoptatul figureaza pe numele de familie al adoptatorului. Ce trebuie facut pentru a adauga numele si in romania?sau ce se poate face intr-o asemenea situatie de dubla identitate practic?cu sentinta a tribunalului definitiva! multumiri anticipate!

Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:04, 31 August 2012
Sentinta din strainatate trebuie sa fie apostilata si recunoscuta de Tribunalul din Romania. Dupa care se fac cuvenitele inregistrari si mentiuni.
Multumesc mult pt raspunsul cu promptitudine,ma puteti lamuri si la urmatorul pas.?
Poate fi inregistrat la Tribunalul de resedinta in Romania?
Mi s-a raspuns de catre consulatele esterne ca nu se ocupa de probleme juridice, e posibil?
Exista un termen limita in care sentinta trebuie registrata in tara, deoarece momentan sunt in imposibilitatea de a ma deplasa in Romania pentru motive lesne de inteles!?
Multumiri anticipate tutror celor ce vor raspunde!
O ZI BUNA TUTUROR!
Cand va referiti la resedinta sa intelegem ca nu ati avut niciodata domiciliul stabil in Romania? Legal trebuie sa va adresati la Tribunalul de la locul de domiciliu sau ultim domiciliu in Romania. Nu am citit niciunde de resedinta. Daca sunteti cetatean roman cu domiciliul in strainatate, adica CRDSist noul act de nastere se intocmeste la Sectorul 1 Bucuresti. Daca sunteti cetatean roman cu domiciliul in Roania noul act de nastere se face la locul de domiciliu stabil. Adoptatorii dvs. sunt cetateni ai carui stat? Poate ca nu trebuie sa va mai fie recunoscuta hotararea de Tribunal. Din pacate eu nu am gasit un paragraf in care sa se stipuleze ca adoptia se poate inscrie prin imputernicit, decat din oficiu sau la cererea persoanei interesate. Teoretic cred ca ati putea imputernici o alta persoana care sa se ocupe de inregistrarea noului act de nastere si care sa va ridice noul certificat. Din punctul meu de vedere nu cred ca nu ar fi legal. Daca la transcrieri este fixat de legiuitor un termen de 6 luni firesc ar fi ca si dvs. in calitate de persoana interesata si va adresati intr-un termen cat mai scurt starii civile pentru a intra in posesia noului certificat pe noul nume.
Multumesc pt raspuns ,mai explicit sunt cetatean roman ,cu domiciliul in strainatate ,Italia adoptatorul fiind de cetatenie italiana. Nu am obtinut inca cetatenia italiana ,si nici nu am renuntat la cetatenia romana,nascuta in Galati,cu domiciliul stabil in Botosani si resedinta in Italia.Sentinta Tribunalului Italian definitiva si irevocabila din 2012 luna martie.Si dupa cum spuneam Consulatele si Ambasadele atat straine si romane raspund la solicitarile mele ,ca nu e de competenta lor .Am vreo obligatie eu ca adoptant de a transmite aceasta sentinta sau nu,dat fiind raspunsurile primite de la forurile statelor?
Va multumesc .O zi buna!
Asa cum v-am expus in interventia mea anterioara dvs. trebuie sa va adresati la Sc.1 Bucuresti. Dupa parerea mea se va cere mai intai avizul de la DEPABDBucuresti cu privire la hotarare si dupa aceea vi se inscrie adoptia.Trebuie sa depuneti hotararea apostilata cu apostila de la Haga si atentie ramasa definitiva si irevocabila, traducerea in romana din care sa rezulte clar ca este definitiva, certif.dvs.de nastere in original, al parintilor dvs. certif.de casatorie si pasapoartele parintilor. Trebuie sa va hotarati aveti domiciliu sau resedinta in Italia, pentru ca odata spuneti ca sunteti CRDS, iar apoi vorbiti ca aveti resedinta in Italia. Sunati la Bucuresti tel. 021.319.10.13 / 021.319.10.32 / 021.222.01.09 si solicitati mai multe relatii direct la sursa.
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Netranscriere căsătorie-divorț în românia sasenac sasenac cetățenie română-căsătorită-divorțata in italia, cu cetățean italian! Ulterior, am căpătat cetățenie italiană, păstrând și cetățenia ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie italiana mihaichi mihaichi Mama mea a facut 11 ani de cand locuieste legal in Italia si doreste sa ia cetatenia italiana. Eu, in calitate de fiu major, pot dobandi la randul meu ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere majd ayan majd ayan ma numesc marinela am doi copii nascuti in italia cu un baiat din tunisia care nu are pasaport iar consulatul tunisian nu ii lasa pasaportul pentru motive ... (vezi toată discuția)