avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie sau vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie sau vanzare-cumparare?

Neavand copii,vreau ca sora mea sa devina proprietar pe intreaga mea avere:cum este bine donatie sau vanzare-cumparare?;ce ar trebui sa fac in fiecare situatie pentru a rezolva corect?
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 22:52, 15 Iulie 2012
Cel mai sigur este sa incheiati un contract de vinzare cu clauza intretinerii si a uzufructului viager.
Cziffra_virgil a scris:

Cel mai sigur este sa incheiati un contract de vinzare cu clauza intretinerii si a uzufructului viager.

Depinde, in functie de conventia partilor...poate sora nu doreste sa-si asume obligatia intretinerii... Contract de vanzare cumparare cu rezervarea de catre dvs. a dreptului de uzufruct viager este o solutie buna pentru ambele parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala apoi contract vanzare ovidiumol ovidiumol Tatal meu are o fiica din prima casatorie si pe mine din a doua casatorie. Tata a mostenit o casa+teren => bun propriu, desi e mostenita in timpul ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare sau testament? ContSters308077 ContSters308077 Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea problema: - parintii mei vor sa imi lase mie apartamentul dar nu stiu ce contract ar fi bun si fara sa avem probleme ... (vezi toată discuția)
Probleme de uzfruct viager lupearobert lupearobert Mama mea a vandut apartamentul unui frate de al meu cu conditia UZFRUCT VIAGER in favoarea ei, fara aprobarea mea si a sorei mele. Ea doreste sa rezilieze ... (vezi toată discuția)