avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna/prenatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna/prenatal

Buna ziua, am si eu o inrebare (am cautat pe site si nu am gasit un raspuns) sotia mea si-a luat concediu prenatal la sfarsitul lunii mai anul acesta, ea fiind educatoare nu i sa permis sa se foloseasca de acele 50-60 de zile de concediu de odihna ce in mod normal se acorda pe perioada verii si acuma am aflat ca nici platite nu vor fi aceste zile, este normal asa ceva, sa piarda acele zile de concediu de odihna numai pentru ca a avut ghinionul sa nasca la inceputul verii sau sa produs o greseala si exista ceva lege cu care ne putem prezenta la secretariat (inspectorat). Mentionez ca ea este acuma platita lunar pentru ca este in concediu prenatal. La secretariat ne-au zis ca nu poate fi platita si pentru concediu prenatal si si pentru concediu de odihna, cea ce suna logic dar totusi ea a muncit si pentru acele 50-60 de zile de concediu de odihna. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 00:22, 16 Iulie 2012
Pentru invatamant=personal didactic, se beneficiaza de 62 de zile de co daca s-a prestat intreg anul scolar.In cazul sotiei,a prestat din septembrie 2011 pana la sfarsitul lui mai 2012.deci doar 9 luni,ceea ce inseamna ca ar trebui sa beneficieze de doar 47 de zile de co,daca nu a efectuat o parte deja in vacanta de iarna si primavara.
Dar,pt. ca sotia a intrat in prenatal.mai apoi va naste, va urma postnatalul si concediul de crestere copil,va beneficia de aceste zile de co restante pe 2012,in anul scolar de revenire in activitate,deci nu-l va pierde.Unitatea de invatamant a procedat corect.,daca sotia nu a solicitat inainte de c.de maternitate efectuarea co.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna raluca77 raluca77 Lucrez in invatamant si am si eu o intrebare.La data de 7 mai 2012 intru in concediu prenatal si sunt curioasa sa stiu cum voi proceda in legatura cu zilele de ... (vezi toată discuția)
Discutii diverse luminitafuleki luminitafuleki buna ziua!sunt educatoare titulara si as dori sa stiu daca dupa efectuarea concediului pentru cresterea copilului mai beneficiez de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Drepturi detasare 100marian2011 100marian2011 Daca un cadru didactic este detasat incepand cu 20.06.2012 intr-o functie de inspector in ISJ Cluj, concediul de odihna aferent anului scolar 2011/2012 (lunile ... (vezi toată discuția)