avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită blocarea abuziva a sumelor de catre banca
Discuție deschisă în Executare silită

blocarea abuziva a sumelor de catre banca

Sunt angajat al unei firme din Bucuresti, cu punct de lucru si in Bacau,unde locuiesc,in urma unui titlu executoriu emis de ANAF pt.tva de recuperat conturile mele au fost blocate,inclusiv cel de salarii deschis la o banca stabilita de angajator. Din cunostintele mele juridice stiu ca sumele poprite nu pot fi mai mari de 1/3 din veniturile salariale conform art 409 Cod Procedura Civila,am solicitat bancii deblocarea a celorlalte 2/3, dar am primit un refuz si numeroase explicatii,dupa parerea mea eronate: -"contul dvs este un cont de debit si deci nu putem sa stim ca e salarul in cont"
-"suma este de 6000 ron si pana nu se stange toata nu putem debloca"
-"imrumutati diferenta si achitati intreaga suma dupa care o sa va deblocam contul" .
Am ajuns la sectia ANAF sucursala de care apartin si pana si acolo am primit aceiasi lamurire ca doar 1/3 trebuie poprit iar restul imi revin,iar daca banca ii retine este ilegal. Am depus o plangere pe site opc dar fara nici un raspuns.
Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: ContSters191851 , utilizator 09:47, 16 Iulie 2012
Contestati executarea silita(poprirea) in instanta, urmand a va judeca atat cu Anaf cat si cu Banca.
Ultima modificare: Luni, 16 Iulie 2012
ContSters191851, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dificultati la ridicarea popririi selected selected Buna ziua. Am o problema cu bancile :D . Am poprire pe contul curent pentru un titlu executoriu. Angajatorul a primit si el titlul executoriu si mi-a retinut, ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite - deblocare cont anotherone anotherone Buna seara. Am primit o notificare prin care mi s-a pus poprire pe contul bancar. Motivul? Amenda ratb in valoare de 250 lei. Am depus suma respectiva pe ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pentru datorii pisicaneagra77 pisicaneagra77 Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: din 2004 pina in 2007 am lucrat ca PFA. in 2010, mi s-au calculat datorii catre CAS pentru contributii ... (vezi toată discuția)