avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neprezentare proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Neprezentare proces

In luna iunie am fost inresgistrat cu radar fix langa turda cu 72.5 km/h, am primit amenda prin posta in luna noiembrie, am facut plangere la tribunalul Turda unde am trimis prin scrisoare recomandata plagerea si dovezile ca nu eu am condus acea masina. Mi s-a dat un termen in luna ianuarie 2009. Mentionez ca sunt din Bacau si e mai dificil sa ajung la Turda, intrebarea mea este care sunt consecintele daca nu ma prezint la proces.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2009
coco121, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:38, 11 Ianuarie 2009
Consecinte nu sunt din punct de vedere legal. Insa prin neprezentare nu o sa va puteti formula in fata instantei apararile dumneavoastra.
Insa daca plangerea impotriva procesului verbal a fost bine intocmita , iar dovezile pot convinge instanta de nevinovatia dumneavoastra, aveti sanse sa castigati chiar si in lipsa dumneavoastra de la proces.
Trimiteti, tot prin posta, cerere de judecata in lipsa a cauzei, conform art. 242 Cod procedura civila.

Nu uitati sa scrieti in cerere numarul dosarului si termenul!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscris judecare in lipsa lcarlisian lcarlisian Buna ziua, Am inaintat catre Judecatorie o plangere impotriva unui Proces verbal de contraventie. (Amenda, Codul rutier, am dreptate, nu mai am nimic de ... (vezi toată discuția)
Amenda radar fix costy31 costy31 am primit acasa un PV cu amenda de la un radar fix precum am condus in localitatea respectiva cu 75 km/h pe un drum unde era limita de 50 km/h.data era ... (vezi toată discuția)
Procedura contestare proces-verbal Brezae Brezae Buna ziua. Am fost oprit de catre un echipaj de politie in afara unei localitati, unde este o limitare de 70km/h, si am fost depistat cu 125 km/h. Am facut ... (vezi toată discuția)