avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda radar fix
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda radar fix

am primit acasa un PV cu amenda de la un radar fix precum am condus in localitatea respectiva cu 75 km/h pe un drum unde era limita de 50 km/h.data era 8.07.2008 eu in momentul acela nu era proprietarul masini eu intrand in posesia masini si actelor in data de 17.07.2008 conform contractului de vanzare cumparare incheiat intre mine si propietar la un birou specializat de facut acte vanzare cumparare.am facut plangere la politie si am trimis copie dupa contractul de vanzare cumparare.judecatoria mia respins plangerea. ce pot sa mai fac acum?.........recurs si unde trebuie sa trimit dosarul iar la politie sau direct la judecatorie? pot sa am castig de cauza in acesta plangere..../?

Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2009
costy31, utilizator
Cel mai recent răspuns: yonnutz , utilizator 11:19, 27 Martie 2009
Trebuie sa faceti obligatoriu recurs,dar aveti grija sa nu treaca 15 zile de cand v-a fost comunicata hotararea judecatoriei.
Formulati recurs si invocati in motivele de recurs "exceptia lipsei calitatii de contravenient a dvs., la data de 17.07.2008".
Ar fi fost bine ca la fond sa fie audiati si doi martori (sau macar unul) pe situatia de fapt invocata de dvs. pentru a dovedi ca in posesia autovehicolului ati intrat la data cumpararii acestuia, respectiv 17.07.2008.

Av. Cermak Iuliana

Recursul motivat se depune in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii la instanta a carei hotarare se ataca (in nici un caz la politie).
e o problema cu deplasarea eu sant din bacau si procesul e la urziceni.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Ianuarie 2009
costy31, utilizator
Puteti sa trimiteti prin posta , cu confirmare de primire , recursul respectiv si nu trebuie sa va deplasati personal. Problema este ca data postei de trimitere a recursului sa fie in termenul de 15 zile de la comunicare. Recursul se trimite la instanta a carei hotarare se ataca.
Dar va sfatuiesc ca la data judecarii recursului sa va prezentati si sa va sustineti cauza.

Alte discuții în legătură

Amenda radar pe dn 2 nu am fost niciodata acolo!!!! mar_ysa_28 mar_ysa_28 Buna...tocmai ce am primit o recomandata de la inspectoratul de politie Vrancea cum ca in 02.03.2007 am fost surprinsa de o camera radar cu viteza de 71,7 km/h ... (vezi toată discuția)
Contestare nereusita. de ce? ghitactin ghitactin Am contestat un proces verbal prin care am primit amenda si suspendarea carnetului pentru depasirea vitezei legale. La proces s-a constatat expirarea ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)