avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare nereusita. De ce?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare nereusita. De ce?

Am contestat un proces verbal prin care am primit amenda si suspendarea carnetului pentru depasirea vitezei legale. La proces s-a constatat expirarea verificari metrologice a aparatului radar, politistul constatator nu avea atestat si am avut un martor ca a depus marturie ca am fost oprit inaintea localitati specificate in procesul verbal. Cu toate astea rezultatul a fost repingere. Daca se poate sa ma lamuriti si pe mine de ce, sau daca mai am o sansa sa castig in recurs.
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 10:15, 30 Ianuarie 2009
Sentinta civila vi se va comunica acasa si in functie de motivarea instantei, in fapt si in drept, aveti posibilitatea sa formulati recurs si sa combateti motivarile nelegale/netemeinice/gresit retinute etc. ale instantei care v-a solutionat plangerea.
Doar aceasta hotarare va poate lamuri la intrebarea dvs. : de ce?
La o prima vedere, din ce sustineti dvs., trebuia sa aveti castig de cauza!

Av. Cermak iuliana
doar comunicarea motivarii instantei va va lamuri asupra rationamentului acesteia. recursul temeinic motivat este singura solutie. asteptati sa va vina sentinta
Cred ca aveti sanse in recurs... Exista o decizie a CEDO potrivit careia dreptul contraventional se apropie mai mult de dreptul penal si deci ar trebui sa-si gaseasca aplicarea si in acest caz prezumtia de nevinovatie, instantele nu ar trebui sa plece de la premisa ca petentul chiar este vinovat de faptele retinute in procesul verbal, ci ele ar trebui dovedite cu probe. Sarcina probei apartine celui care constata contraventia, celui care acuza, iar orice indoiala trebuie sa profite celui acuzat.
Gasiti o analiza detaliata a deciziei amintite la urmatoarea adresa:
[ link extern ]
Dupa ce veti primi hotararea primei instante, in functie de motivarea acesteia si cu argumentele aratate mai sus, veti putea promova recurs.
Sigur ca puteti inainta recurs dar numai dupa comunicarea hotararii primei instante si in termenul de 15 zile de la comunicare.
Succes
Este dreptul dumneavoastra de a face recurs, asa ca nu ezitati. Din ceea ce spuneti dumneavoastra sunt sanse mari sa aveti castig de cauza. Dupa comunicarea hotararii, faceti recurs in termen de 15 zile, motivandu-l temeinic.

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal pentru viteza carbo carbo x este surprins de un echipaj de politie circuland cu o viteza mai mare decat cea limita. in cazul unei contestatii a procesului verbal se poate invoca ca ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda radar- radar in miscare mariuss12349 mariuss12349 Buna ziua, am primit o amneda rutiera pentru depasirea vitezei legale in localitate. In momentul in care politistii m-au vazut ca vin cu viteza au aprins ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)