anonimusboy a scris:
Buna ziua, am si eu o problema asemanatoare, am fost surprins de radar cu viteza de 107Km/h spun politistii in localitate, insa nu demonstreaza in procesul verbal cu nimic, nu este trecuta masina pe care este montat radarul ce a surprins aceasta viteza si nici locul unde a fost surprins, se spune simplu in Calugareni, dar nu pe ce sector de drum, localitatea respectiva avand 3 restrictii de viteza pe raza ei. De asemenea in instanta s-au adus autorizatiile pentru o anumita masina dar nu se face sub nici o forma legatura cu procesul verbal si cu radarul care m-ar fi surprins pe mine. De asemenea in poza depusa la dosar este botul masinii cu numarul de inmatriculare, neobservandu-se pe margine nici un reper prin care sa se stabileasca concret unde ma aflam si ce restrictie se afla pe acel sector de drum. De asemenea consider ca instanta este partinitoare in sentinta stabilita intrucat motivatia pentru care mi-a respins plangerea este ca am intocmit contestatia in baza unor repere gasite pe internet....lucru care este adevart intrucat nu m-am mai lovit de aceasta situatie si implicit nu stiam cum se procedeaza. Considerati util un recurs ?
Art. 16 din O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor stabileste ca, "- (1) Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia si locul de munca ale contravenientului;
descrierea faptei contraventionale cu indicarea datei, orei si locului in care a fost savarsita, precum si aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii faptei si la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia; indicarea societatii de asigurari, in situatia in care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulatie; posibilitatea achitarii in termen de 48 de ore a jumatate din minimul amenzii prevazute de actul normativ, daca acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a caii de atac si organul la care se depune plangerea. "
Potr.dispoz.art.17, l"ipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu."
Un recurs va ajuta mult(daca mai sunteti in termen). Solutii la toate problemele legate de legalitatea acestui proces verbal gasiti in Metodologia privind modul de folosire si exploatare a echipamentului de masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.(aprobata prin Dispozitia nr.46 din 01.08.2008 a IGPR)
Succes!