Am cumparat un apartament in 2007, intr-un bloc nou. Problema este ca acelasi dezvoltator a mai contruit un bloc chiar la in fata apartamenutului meu luandu-mi toata lumina. Este cam la 12 metri in fata. Parca este lipit de mine. In momenutul in care l-am achizitionat nu mi s-a spus nimic de o alta constructie, si mai ales ca o sa fie chiar in fata mea. Mi se pare ca am fost oarecum pacaliti ( si nu sunt singurul). Toti locatarii dupa acel tronson sunt nemultumiti.
Vroiam sa stiu daca putem face ceva. Am semnat deja contracul in faza de proiect, dar cum am spus nu ni s-au prezentat toate datele proiectului.
Dacă distanţa la care se va construi noul bloc respectă normele de urbanism, nu prea aveţi ce face. Poate doar dacă dovediţi că orientarea apartamentului dumneavoastră şi lipsa oricărei alte construcţii în apropiere ar fi fost chestiuni determinante la încheierea contractului şi că dacă aţi fi ştiut că urmează a se construi un nou bloc nu aţi fi cumpărat acel apartament (cu alte cuvinte, invocaţi fie caracterul determinant, fie vicierea consimţămîntului prin ascunderea realităţii - adică prin dol).
Nu va fi uşor, şi nici nu vă dau şanse de reuşită.