avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bloc construit de acelasi dezvoltator in fata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bloc construit de acelasi dezvoltator in fata apartamenului meu

Buna ziua,

Am cumparat un apartament in 2007, intr-un bloc nou. Problema este ca acelasi dezvoltator a mai contruit un bloc chiar la in fata apartamenutului meu luandu-mi toata lumina. Este cam la 12 metri in fata. Parca este lipit de mine. In momenutul in care l-am achizitionat nu mi s-a spus nimic de o alta constructie, si mai ales ca o sa fie chiar in fata mea. Mi se pare ca am fost oarecum pacaliti ( si nu sunt singurul). Toti locatarii dupa acel tronson sunt nemultumiti.
Vroiam sa stiu daca putem face ceva. Am semnat deja contracul in faza de proiect, dar cum am spus nu ni s-au prezentat toate datele proiectului.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 11:10, 11 Ianuarie 2009
Dacă distanţa la care se va construi noul bloc respectă normele de urbanism, nu prea aveţi ce face. Poate doar dacă dovediţi că orientarea apartamentului dumneavoastră şi lipsa oricărei alte construcţii în apropiere ar fi fost chestiuni determinante la încheierea contractului şi că dacă aţi fi ştiut că urmează a se construi un nou bloc nu aţi fi cumpărat acel apartament (cu alte cuvinte, invocaţi fie caracterul determinant, fie vicierea consimţămîntului prin ascunderea realităţii - adică prin dol).

Nu va fi uşor, şi nici nu vă dau şanse de reuşită.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, intentionez sa achizitionez o fosta centrala termica ... Danut-a Danut-a Buna seara, intentionez sa achizitionez o fosta centrala termica si sa o transform in locuinta. Mentionez ca acum este un patrat cu geamuri si o usa. Daca ... (vezi toată discuția)
Unde se face plata unei expertize in costructii Anca Puma Anca Puma Buna ziua ! Va rog, cine poate sa-mi spuna unde se face plata unei expertize in constructii, dispusa de o instanta a Judecatoriei sect.6 ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Se poate mansarda legal doar o scara a unui bloc ovidiugrig ovidiugrig Locuiesc intr-un bloc cu 2 scari. Geometric vorbind cele 2 scari sunt 2 paralelipipede tangente pe o singura fata si decalate cu cativa metri unul fata de ... (vezi toată discuția)