avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere

Daca instanta a stabilit ca , pentru doi copii trebuie sa platesc o pensie de intretinere de 41,5% ,care este procedura pentru a rectifica aceasta eroare , avand in vedere ca, in lege este prevazut un cuantum(procent) de 1/3 (33%) din venit . Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters258820 , utilizator 17:58, 16 Iulie 2012
Atacati hotararea daca mai sunteti in termen, nu cred ca e vb doar de o eroare de calcul pt a face cerere de indreptare eroare materiala.

Cum scrie exact in dispozitivul hotararii ?
Practic , sunt doua hotarari di prin care , unuia dintre copii i se stabileste o pensie de intretinere de 25% din venituri ; ulterior ,intr-un alt dosar ,s-a dat o a doua hotarare prin care ,celui de al doilea copil i s-a stabilit o pensie de intretinere de 16,5% . Mentionez ca ,ambii copii sunt din aceasi casatorie . Nu cred ca mai sunt in termen , avand in vedere ca pronuntarea in primul dosar s-a facut in 2010 iar , in al doilea in 2011.
e o alta actiune, nu ati cerut la vremea respectiva micsorarea pensiei pt primul copil.
cereti acum recalcularea pensiei datorata copiilor, avand in vedere ca legal , pt doi copii, datorati pensie de max 1/3 din venituri
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura ContSters274980 ContSters274980 O instanta a stabilit pentru copilul X o pensie de intretinere de 25% din venitul net al tatalui Z . O a doua instanta a stabilit pt copilul Y o pensie de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 As avea nevoie de un model cerere pt reducerea pensiei de intretinere, multumesc. stiti daca aceasta actiune de reducere a pensiei alimentare pe motivul ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)