avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bun comun
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bun comun

Buna ziua,
as dori sa stiu daca din punct de vedre legal am vreo sansa pt a impiedica scoaterea din tara a autoturismului personal daca in actele masinii este trecut doar numele unui membru al familiei.Momentan s-a incheiat procesul de divort urmand partajul,dar autoturismul este un bun comun.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:56, 17 Iulie 2012
Ati putea cere sechestrul bunului cu conditia sa existe proces cu privire la proprietatea sau posesiunea bunului care formează obiectul judecatii ( sa existe pe rol un procesul de partaj ) si o alta conditie, instanta sa gaseasca masura ca necesara pentru conservarea dreptului respectiv.
Nu stiu daca are sens sau daca o astfel de cerere ar fi admisa.
Mai bine cereti numai partajul bunului.. sa-i fie atribuit celui ce-l are in posesie si sa va despagubeasca cu o suma de bani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a face Lavinia Mustata Lavinia Mustata Buna seara, v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns: sunt intr-un proces de partaj pentru un bun achizitionat 100% de mine (un autovehicul). Am demonstrat in ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)
Divort-partaj Daniela34 Daniela34 Buna ziua tuturor , As dori sa ma lamuriti si pe mine ce inseamna [b]realizarea unui sechestru asigurator asupra autoturismului, pana la solutionarea ... (vezi toată discuția)