Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema pe care o am!
Am lucrat la o S.C. pana in iunie 2012 din martie 2011, cu acte in regula, dar dupa ce am plecat nu mi-au mai platit ultimele doua salarii, adica pe mai si iunie 2012 desi colegii mei le-au primit. De asemenea am avut trecuta in contract si diurna de 22 lei/zi, nu am primit deloc diurna nici macar pt o zi lucrata. Am avut program prelungit dar nu mi s-au platit orele suplimentare si nu mi-a fost dat la semnat nici un pontaj sau stat de plata ca sa vad daca am fost pontat toate orele lucrate. Pt a demonstra ca am efectuat orele suplimentare am comunicari interne stampilate si semnate de conducere cu programul de lucru.
Intrebarea mea este urmatoarea: Daca i-as actiona in instanta am vre-o sansa sa recuperez salariile restante si contravaloarea orelor suplimentare si a diurnei?
Da, aveti sanse sa va recuperati drepturile salariale restante ... potrivit Codului Muncii, plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plata, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul îndreptatit.
In ce priveste probatiunea platii salariului, asa cum reiese din textul legal sus enuntat, presupune semnarea statelor de plata, precum si prin orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariatul îndreptatit.
Actiunea se depune la Tribunalul n raza caruia aveti domiciliul sau locul de munac si este scutita de plata taxelor judiciare .. actiunea dvs va avea mai multe capete de cerere.
Legislatie munca
Nicoleta2018
Buna ziua,am si eu o intrebare,daca ma puteti ajuta:
Lucrez la o statie peco,in anul 2017,nu am avut concediu de odihna,pe motivul ca nu a fost personal si nu ... (vezi toată discuția)
Fluturas salariu
stefan60
Buna seara, am o intrebare, si anume: Este normal ca sa nu primesti fluturas de salariu de la companie la sfarsitul fiecarei luni, si sa fii platit cu salariul ... (vezi toată discuția)