avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca vs salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca vs salariu

O anumita firma pentru postul de ospatar ofera salariul de 1200 brut. Conform contractului de garantie se retin 120 de lei. iar pentru 24 de zile lucrate rezulta salariul de 286 de lei.cum este posibil asa ceva? :(
Cel mai recent răspuns: IoanaAld , utilizator 09:31, 16 Martie 2016
Este o greseala... ati verificat pontajul sa vedeti cu cate zile apareti lucrate ?
Nu sunt direct implicata. Norma de lucru era o zi da una nu cu program de 11 ore. Cum se poate verifica pontajul? Sau ce se poate face cand bani s-au primit in mana, adica persoana respectiva nu a primit nici o dovada ca atat i se cuvine pentru munca prestata?
Poate sesiza ITM-ul ... Plata salariului se dovedeşte prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit.

Mergeti la cei care intocmesc statele de plata si cereti-le lamuriri cu privire la suma pe care ati primit-o si, totodata, solicitati sa va arate si pontajul intocmit.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evidenta orelor de lucru la serviciu(pontaje) valentin_76 valentin_76 Buna seara! Am urmatoarea situatie in legatura cu care vreau sa cer o parere avizata: Evidenta orelor de munca se face prin pontaj in baza caruia se ... (vezi toată discuția)
Neplata salariu si diurna MariusIonelS MariusIonelS Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema pe care o am! Am lucrat la o S.C. pana in iunie 2012 din martie 2011, cu acte in regula, dar dupa ce ... (vezi toată discuția)
Salariu in prenatal boianjicov boianjicov Buna ziua,lucrez la o firma ca secretara, din 21februarie am intrat in prenatal, banii ii primim in doua ture, 1200 lei am salariul brut, am primit avansul si ... (vezi toată discuția)