avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil si PFA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil si PFA

Buna ziua,
Am si eu nevoie de ajutorul vostru si anume:
-sunt in concediu de ingrijire copil de aproape 10 luni.
Doresc sa devin persoana fizica autorizata , iar activitatea pe care doresc sa o desfasor va fi de prestari servicii marketing.
Ceea ce nu stiu este daca imi infiintez acest PFA, mai pot beneficia de indemnizatia de crestere copil?

Va multumesc si astept raspunsurile voastre!
Carmen
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 11 Ianuarie 2009
OUG nr.148/2005 prevede ca, plata indemnizaţiei se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare.
Prin urmare, daca deveniti PFA si inregistrati venituri profesionale atunci plata indemnizatiei pentru CIC este suspendata incepand cu ziua urmatoare celei in care ati realizat aceste venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)
Angajata pe perioada cic ContSters166483 ContSters166483 Buna seara Va rog sa ma lamuriti si pe mine : sunt in CIC si as dori sa mai castig si eu niste bani - se poate sa fiu angajata unei firme la care sa ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil adriana102 adriana102 Buna ziua! Se mai poate lucra ca persoana fizica autorizata (profesii libere)daca sunt in in concediu ingrijire copil in baza contactelor de prestari servicii ... (vezi toată discuția)