avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ingrijire copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ingrijire copil

Buna ziua! Se mai poate lucra ca persoana fizica autorizata (profesii libere)daca sunt in in concediu ingrijire copil in baza contactelor de prestari servicii incheiate cu diferite SRL-uri?:(
Cel mai recent răspuns: adriana102 , utilizator 08:56, 11 Martie 2009
Pe perioada acordarii indemnizatiei pentru cresterea copilului nu puteti avea nici un vel de venit profesional supus impozitarii, drept urmare, contractele de prestari servicii incheiate in calitate de pfa ies din discutiei.

OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului.

Art.12
"(2) Plata indemnizatiei prevazute la art. 1 alin. (1), respectiv la art. 2, se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare."

( Art. 1. (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2006, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani." )
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de ingrijire a copilului si contract cicio_carina cicio_carina Buna ziua, Am si eu o nelamurire . Se poate ca in timpul concedului de crestere a copilulului sa pot avea si un contract de prestari servicii. Prin ... (vezi toată discuția)
Pot incheia conventie civila in concediu crestere copil? bianca_madalina bianca_madalina Buna ziua, pot incheia un contract conventie civila de prestari servicii in concediu de crestere copil fara a afecta indemnizatia pe care o ... (vezi toată discuția)
Venituri din conventii civle reglementate de codul civil Alina V Alina V Buna ziua ad dori sa va intreb daca o persoana (mamica) care se afla in concediu de ingrijire copil si primeste indemnizatia de la stat de 600 ron poate avea ... (vezi toată discuția)