avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fara contract de munca??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fara contract de munca??

Buna seara tuturor,am o mare problema
De 2 luni sunt angajata la o societate,pana acum nu mi-am primit banii,si azi ne-au anuntat ca imi vor depunde pe card suma de 500 ron,desi la inceputul colaborarii ne-am inteles ca voi primi 1000 ron...
Pana in momentul de fata am semnat 3 contracte,si ne-au zis ca neau facut carte de munca pe 2 ore...e posibil un asemenea contract pe 2 ore?
Avand in vedere ca angajatorul nu s-a tinut de cuvant,as dori sa merg la ITM sa fac o reclamatie,pentru ca din aceste 3 contracte eu nu am primit inapoi nici 1 ,cu un nr de inregistrare...
Ce pot face in acesta situatie???UN SINGUR DOCUMENT AM SEMNAT DE ANGAJATOR,si anume o adeverinta care mi-a trebuit sa ma cazez pe perioada verii la un camin studentesc,din care reiese ca sunt angajata societatii lor..
CE as putea sa fac in aceaste conditii??Pe ce drum s-o iau?POATE ca nu imi voi primi banii,dar macar nici cei ce vor veni in urma mea sa nu mai pateasca asa ceva:(#-o
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 16 Iulie 2012
1. Este posibila incheierea unui c.i.m. cu timp partial ....

2. Refuzul angajatorului de a va inamana un exemplar de pe c.i.m. constituie contraventie si este sanctionata de catre ITM cu amenda.
Art.16 C.mun.:
(3) Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art.260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.....;
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.
(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
....

3. Sesizati ITM-ul , pentru aceste nereguli.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca user123456 user123456 M-am angajat in 29 mai la o firma, am dus toate actele necesare, dar nu am semnat nici un contract de munca. De la firma mi se spune ca am un contract pe ... (vezi toată discuția)
Contract de munca inregistrat sau nu secretaru79 secretaru79 cum pot afla daca muncesc legal sau la negru ? multumesc (vezi toată discuția)
Angajare R1984r R1984r Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri daca se poate. M.am angajat la un magazin in luna Ianuarie 2016, dupa o luna de zile ( aproximativ) mi ... (vezi toată discuția)