avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Restructurare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Restructurare post

Buna ziua,

Va scriu cu o intrebare foarte importanta si urgenta: compania la care lucrez mi-a adus la cunostinta recent decizia de restructurare prin care contractul meu individual de munca inceteaza. La data la care aceasta decizie mi-a fost comunicata aveam 2 comisioane de primit ca urmare a 2 tranzactii incheiate pentru companie. Mi s-a comunicat ca aceste doua comisioane nu mi se vor plati si ca daca vreau sa primesc 2/3 din unul dintre comisioane trebuie sa semnez incetare de comun acord.

Mentionez ca in contractul individual de munca nu se specifica nimic despre comision dar pot dovedi ca am primit in trecut comisioane pentru tranzactii si pot dovedi ca am lucrat la cele doua tranzactii in cauza.

Deasemenea compania nu ofera nici un salariu compensator ca urmare a deciziei de restructurare.

Am mare nevoie de un sfat.

Cu multumiri,
Teo
Cel mai recent răspuns: Teo1234 , utilizator 15:31, 18 Iulie 2012
Art. 65. [concedierea pentru motive obiective]C.Mun.
(1) Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.
(2) Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă

Acesta este articolul din C.Mun in baza caruia ar trebui sa inceteze contractul dvs de munca, ca urmare a restructurarii.Incetarea CIM in aceste conditii va da posibilitatea de-a beneficia de indemnizatie de somaj."Oferta " d-lor de-a va incetata CIM de comun acord, sau mai corect, cu acordul partilor, va aduce in imposibilitatea de-a mai beneficia de acea indemnizatie.
Nu v-as recomanda sa semnati asa un act...chiar daca "premiul" ar fi insasi plata muncii deja prestate de dvs..
Asteptati decizia de incetare a CIM, respectati preavizul si apoi, faceti dovada neplatii drepturilor dvs salariale la ITM apoi priintr-o actiune deschisa in justitie.Va veti recupera comisioanele pentru acele tranzactii.
In ceea ce priveste plata unor salarii compensatorii,acest lucru nu este obligatoriu decat daca este prevazut in regulamentul intern sau in contractul colectiv de munca pe ramura(daca aveti)
ela david a scris:

.....In ceea ce priveste plata unor salarii compensatorii,acest lucru nu este obligatoriu decat daca este prevazut in regulamentul intern sau in contractul colectiv de munca pe ramura(daca aveti)


Si daca exista ccm la nivel de unitate , nu se acorda ?

Va multumesc pentru raspuns. Pot recupera comisioanele in instanta chiar daca in contractul meu individual de munca nu se specifica primirea acestor comisioane? Mentionez ca am primit in trecut comisioane pentru 3 tranzactii.

Cu multumiri,
Teo
In lipsa unui inscris va fi foarte greu de dovedit in instanta primirea acelui comision ... cum s-a platit acel comision?
Prin transfer bancar.

Alte discuții în legătură

Oferta de munca si contract de munca cos_max cos_max Buna ziua, Am urmatoarea speta: am primit o oferta de angajare in 2013(semnata si stampilata) care s-a concretizat intr-un contract de munca. Oferta de ... (vezi toată discuția)
Lipsa unui contract de comision prichindelisor prichindelisor Ce sanse am sa recuperez niste bani care mi se cuvin din incheierea unor contracte realizate ca angajat al unei companii. Intelegerea a fost sa primesc un ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate la incetarea raporturilor de munca si pretentii viitoare asupra rezultatelor muncii intelectuale ganesh ganesh Prietenul meu azi a primit un acord de incetare a contractului de munca , in care este inserat doua clauze care , personal nu mi se par corecte ; una ii ... (vezi toată discuția)