avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum pot proceda,referitor vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum pot proceda,referitor vizita minor

Din nou,am rugamintea de indrumare cum sa procedez in situatia asta,pt a evita alte complicatii legale si anume:
-acu cateva zile am fost cu copilul,in varsta de 5 ani,la iasi,unde a suportat o operatie de extirpare a polipilor. In weekend,tatal ar avea dreptul prin hotarare sa ia copilul la 'domiciliul lui' ,8 ore,intre 10-18,din pacate s-a nimerit si sambata si duminica.Avand in vedere ca este cunoscut ca nu are grija de copil,face exact ceea ce il rog sa nu faca,sa aiba grija,pana si inainte de operatie l-am rugat sa il lase acasa,neavand voie sa stea deloc la soare,l-a luat,ca are 'dreptu',si l-a dus la piscina,copilul era tot rosu si ars de soare,si multe multe alte situatii cand l-a adus bolnav,ca atare,stiind acest fapt,dr pediatru al copilului mi-a interzis sa las copilul pe mana lui,sa il ia de la mine 2 zile la rand,avand in vedere ca o eventuala raceala sau alta boala ar putea cauza complicatii destul de grave dupa operatie.
Ca urmare,mi-a dat o adeverinta prin care se specifica starea copilului si interdictia de a fi scos din casa .
As avea rugamintea,daca ma poate indruma cineva,cum anume,cand sa il anunt pe tatal copilului,si mai ales,nu as vrea sa il primesc singura in casa,deoarece am avut probleme cu el,fiind monitorizat de organele abilitate pt comportament violent si amenintari
Cum procedez?????????????multumesc
Cel mai recent răspuns: adi_2010 , utilizator 16:55, 18 Iulie 2012
Nu aveti obligatia sa-l primiti in casa, poate veni cu politia dar nu va avea ce face, politia nu poate obliga copilul sa plece daca nu vrea, nici macar executorul judecatoresc. Va poate face plangere, dar trebuie dovedit ce spune. Incercati sa aveti martor la venirea lui.

Dar incercati sa stati de vorba si cu copilul. Tatal va avea dreptul la vizita indiferent de situatie, deci mai bine copilul sa fie pregatit. Acum e mic, dar incet-incet va incepe sa inteleaga.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iulie 2012
adi_2010, utilizator
nu are permisiunea doctorului,acesta mi-a interzis sa scot copilul,respectiv sa ii dau voie sa il ia de acasa si sa-l duca cine stie unde,nu stiu ce va face copilul,dar oricum,este amenintat de astia,ca trebuie sa mearga ,am incercat sa vb cu el,ca nu trebuie daca nu vrea,il apar eu,dar tremura si incepe a plange ca asa i se spune acolo,ca nu are voie sa spuna nimic si trebuie sa mearga
sincer,m-am cam saturat ,trebuie sa existe o cale de rezolvare
Apelati sila Ditectia generala de protectie si asistenta sociala a copilului. Si eu i-am vizitat si am lasat un memoriu de 9 file. A contat in instanta, in sensul ca nu i-au acordat drept de vizita decat 4 ore in prezenta mea, din doua in doua saptamani, sambata. Pentru ca procesul de fond a durat peste 1 an si copilul s-a mai obisnuit, la apel am spus ca poate lua copilul si de la domiciliu, astfel ca acum, desi are program de la 10 la 14, copilul pleaca pe la 11 si il aduce inapoi pe la 20, dar ma suna si-mi spune ca vrea sa mai stea.
depinde mult si de raspunsul celor de la dgaspc,pentru a fi introdus ca proba in instanta,presupun ca a fost un raspuns favorabil copilului,sincer,este urmatorul pas pe care trebuie sa il fac si eu,numai ca nu stiu daca il poate potoli cu ceva .
Nici macar nu s-a mai solicitat raspunsul in instanta.
Am spus ca m-a agresat, ca am lasat un memoriu la DGPASC, am precizat numarul de inregistrare si am spus ca am fost introdusi, eu si copilul, intr-un program de consiliere. Nu a fost cazul sa mai ajungem, dar si tatal s-a mai calmat. Depinde de la caz la caz. Sa spun ca noi am fost putin mai norocosi...
Dar nu trebuie sa renuntati.

Alte discuții în legătură

Incredintarea minorului mamei andutza_puishor andutza_puishor Eu am urmatoarea problema:in urma divortului baiatul mi-a fost incredintat spre crestere si educare.Tatal nu s-a prezentat la proces si nu are program de ... (vezi toată discuția)
Custodie comună, probleme cu programul de vizitare impus de tata. sunt obligată să îi dau copilul când este bolnav? BekaDavid BekaDavid Am doi copii minori si in urma divorțului am custodie comuna cu tatal copiilor nu sunt in relații bune .El vine oricâte ori are chef chiar in fiecare zi ... (vezi toată discuția)
"reincredintare minor" Teodora77N Teodora77N Povestea mea este urmatoarea: Am divortat acum doi ani si jumatate Eu am intentat actiunea de divort, am cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna, ... (vezi toată discuția)