avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Buna ziua as dori cateva informatii legate de examen , poate sunteti mai bine informati:
1. cand se publica lista cu cei inscrisi? dar date despre locatia /ora examenului?
2.testul grila este eliminatoriu ca in ceilalti ani ?
3.cat timp avem pt tezele scrise ?

multumesc mult, spor la treaba
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
romarta123, utilizator
romarta123 a scris:

Buna ziua as dori cateva informatii legate de examen , poate sunteti mai bine informati:
1. cand se publica lista cu cei inscrisi? dar date despre locatia /ora examenului?
2.testul grila este eliminatoriu ca in ceilalti ani ?
3.cat timp avem pt tezele scrise ?

multumesc mult, spor la treaba

buna!

aici ai link ul cu lista celor inscrisi la examen, valabil baroul bucuresti.

[ link extern ]

da, testul grila este eliminatoriu dar nota de trecere este 5 (50 de grile rezolvate corect) iar rezultatul va fi notat cu admis sau respins iar media pentru intrare ca avocat stagiar este de 7.
pentru cele 3 examene timpul de rezolvare este de 4 ore pentru fiecare examen. (asta stiu eu la acest moment, nu am cunostinta de alte modificari).:O

iar pentru: Buna ziua,stie cineva vreun site sau vreo carte care sa arate cum se motiveaza o speta intr-un mod cat mai eficient pentru a obtine un punctaj cat mai bun?

din pacate eu nu stiu sa existe vreo carte care sa ne indrume intr-un fel cum trebuie rezolvate si explicate aceste spete. cred ca cel mai bun exercitiu este sa luam subiectele de anul trecut si sa ne uitam peste spete si peste barem si asa ne putem face o idee.

sper ca am ajutat intr-o oarecare masura cu aceste raspunsuri.
toate cele bune si spor la invatat chiar daca nu mai este mult pana la examen. :O
deci nota de trecere la gile e 5 iar totalul sa fie minim 7??

multumesc pt raspuns.
mesaj sters
Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
romarta123, utilizator
Tut_trademark a scris:

Buna ziua,stie cineva vreun site sau vreo carte care sa arate cum se motiveaza o speta intr-un mod cat mai eficient pentru a obtine un punctaj cat mai bun?

nu exista asa ceva.la o speta pentru a o rezolva corect trebuie sa citesti enuntul si sa raspunzi la enunt.nu e "rocket science".trebuie citita speta cu atentie si constatate institutiile care exista in speta respectiva si ce probleme ridica.daca ai invatat o rezolvi

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)