avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??

Acestea sunt legile de care ar trebui sa tina cont INPPA si pe care ar trebui sa le cunoasca, probabil la dansii sunt indexate sub directiva ce nu trebuie sa facem pentru ca oamenii - aia carora le "aparam' interesele in fata institutiilor si a oricaror alte persoane pentru bani destui, nu pro bono de amorul artei , nu au habar de drepturile lor , ceea ce este foarte bine , nimeni nu o sa le spuna si ignoranta asta atat de benefica nu va fi deranjata din rutina. Sunt curioasa cat si cum functioneaza o lege in Romania, o lege oarecum inofensiva , care este reactia acestei institutii si mai ales a instantelor chemate sa 'garanteze' functionarea statului de drept si nu a haiduciei profesionale. Voi reveni cu raspunsul lor pentru ca este vremea sa coboram din carti, pe care le stim cu toti. Viata reala o stim mai putin sau niciodata suficient de clar ...

Legea 544/2001

Art. 7.
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
(3) Solicitarea si obtinerea informatiilor de interes public se pot realiza, daca sunt intrunite conditiile tehnice necesare, si in format electronic.


Interes public

Definitie: Acel interes care implica garantarea si respectarea de catre institutiile si autoritatile publice a drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale cetatenilor, recunoscute de Constitutie, legislatia interna si tratatele internationale la care Romania este parte, precum si indeplinirea atributiilor de serviciu, cu respectarea principiilor eficientei, eficacitatii si economicitatii cheltuirii resurselor.

Informatia de interes public reprezinta orice informatie care priveste activitatile sau care rezulta din activitatile unei autoritati publice ori institutii publice, indiferent de suportul ei.

Reglementarile din aceasta definitie au fost preluate din Legea nr. 477/2004
Asa cum am spus, revin cu raspunsul INPPA Brasov, cel de la INPPA central nu a sosit inca. Intr-adevar in regulamentul examenului se arata ca lucrarile sunt arhivate in Bucuresti dar eu ca un roman necredincios ce sunt am vrut sa fiu sigura de asta.

" D-nei Campeanu Andreea ,

Urmare solicitarii dvs. de a va comunica cate o copie dupa lucrarile de la disciplinele DC, DPC, OEPA, DP, DPC, lucrari scrise ,de la examenul de primire in profesia de avocat sesiunea septembrie 2013 , va comunicam urmatoarele:

1. legea 544/2001 nu isi gaseste aplicare
2. Lucrarile nu sunt pastrate (arhivate) la Centrul Teritorial INPPA BV, fiind preluate de consultant ,imediat dupa incheierea probei.

In aceasta situatie , Centrul Teritorial Bv este in imposibilitatea de a va elibera copii dupa aceste lucrari.

Director ex, decan avocat "

Cum dansii sustin ca nu se aplica legea 544/2001 ( am citit pareri si spete asemanantoare ,dar nu identice ,ca ar fi vorba de legea 677 /2001 privind datele cu caracter personal ) presimt ca refuzul INPPA central va cuprinde aceasi justificare la punctul 1, la urmatorul nu pot sa imi imaginez inca.

Sunt aici colegi si colege care au trimis astfel de solicitari.Haideti sa ne unim putin, vom primi raspunsurile de la INPPA centru, putem trimite alta solicitare pe baza celeilalte legi ( desi indicarea gresita a legii nu ar trebui sa fie un motiv de refuz ) iar apoi concepem impreuna o actiune in contencios cat mai fara de cusur. Eu va dau e-mail ul meu, telefon ce vreti voi ,doar sa nu ne oprim aici. Suntem sute nu unul singur si miza nu este examenul trecut ce este aproape imposibil de demontat ci cele viitoare cand povestea se va repeta la fel ca in toti acesti ani.
INPPA Bucuresti nu a binevoit sa raspunda. Ma voi adresa instantei si voi reveni cu amanunte asa cum am spus. Au trecut 4 luni si se asterne tacerea dezarmata , exact cum se intampla in fiecare an. Nu ma opresc aici, doar la sentinta definitva a instantei, oricare ar fi aceea.
Eu as avea o cu totul altfel de intrebare pentru dumneavoastra.... De unde ati gasit avocati indrumatori pentru stagiu? M-ar interesa si pe mine sa gasesc unul bun si sa fie si gratuit, fara spagi si combinatii?? Orice sfat de buna credinta ar fi binevenit...

Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Iulian81, utilizator
un avocat adevarat gasesti numai daca deja cunosti vreunul. E greu sa dai peste un avocat care sa nu incalce legea, care sa isi doreasca sa faca un bine unui stagiar. Doar daca ai cunostinte printre avocati si esti recomandat poti sa iti indeplinesti aceasta dorinta. Iti zic eu ca e foarte greu dar nu imposibil. Cauta din avocat in avocat pana vei gasi ce iti doresti pentru ca majoritatea cauta numai sa profite. Iti iau si bani, nu te platesc si te folosesc ca pe o carpa de sters pe jos. Insa daca nu ai alta alternativa esti nevoit sa induri aceasta umilinta pana cand vei ajunge avocat definitiv.

Multumesc ingerasului meu pazitor ca eu am avut noroc si ca sefa mea e un avocat painea lui Dumnezeu. Este ca o mama pentru mine, ma invata tot ceea ce e bun, cinstit si omeneste si e un exemplu demn de urmat in viata de oricine. A avut stagiari pe care i-a primit cu bratele deschise, i-a platit si i-a tratat onorabil. Sper sa ajung si eu stagiara curand si cu drag o voi ajuta cu procesele la sala, o voi face din suflet pentru ca si ea ma ajuta enorm.

Mai sunt si avocati buni insa trebuie sa ai un pic de noroc sa ii gasesti.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)