avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
am inteles ca nu se dau copii de pe lucrare. Anul trecut au fost persoane care, in urma cererii, si-au putu vedea lucrarea in prezenta unuia dintre corectori care, spre a demonstra neteminicia sustinerilor candidatului, a "recorectat" la sange, conform baremului. Porblema e eica, daca obtinem vizualizarea, eu doresc o recorectare conform celei care "s-a practicat" la contestatii , unde s-a apreciat mai larg lucrarea. si chiar daca ar fi asa, nu stiu daca s-ar mai putea obtine ceva. Eu tot cred ca lucrarile mele nu au fost recorectate, desi am depus contestatie.
Nu la tine m-am referit si nu m-am referit la notele acordate dupa contestatii. De ce toata lumea intelege gresit? Am zis doar ce am citit, respectiv ca cineva dar nu mai stiu cine a precizat faptul ca dupa ce si-a corectat singur conform baremului ar fi meritat 5 si i s-a pus nota 7 in prima faza. Doar atat am spus si nu am fabulat nimic mai mult.

Incercati sa cititi mai bine ceea ce scrie un om si nu aberati sau rastalmaciti cuvintele. Acest lucru nu inseamna o acuza daca asa te-ai simtit, cu toate ca nu faceam nici o referire la tine, ci doar am vrut sa subliniez superficialitatea corectorilor.

Nu am nici o treaba cu nimeni si nu trebuie sa se stimta nimeni jignit. Ceea ce am spus sunt doar niste constatari. Fiecare stie ce a scris in lucrare si daca cineva a meritat dupa contestatii cu 2 puncte in plus bravo lui inseamna ca a meritat. Am vrut doar sa scot in evidenta faptul ca s-a gresit la corectat incat unora le-au dat cate 4-5 puncte in plus, iar celor care mai aveau nevoie de cateva sutimi nu le-a marit cu nimic. Sunt diferente vizibile iar din cauza erorilor facute de corectori nu trebuie sa ne certam noi si sa ne acuzam degeaba.

Pe mine nu ma doare capul ca altuia i-au pus 4 sau 10 pentru ca nu ma afecteaza pe mine cu nimic, fiecare la urma urmei e pe cont propriu, insa ma deranjeaza asa cum am mai spus de nenumarate ori... incorectitudinea.

NoiNoi a scris:

Daca la mine te referi prin „chiar cineva se lauda pe forum ca la oepa conform calculului sau trebuia sa ia 5 si nu 7” te inseli amarnic. N-am spus asa ceva :). Am spus ca am luat peste 6.50 de la 4 si ceva desi imi era suficient doar 5 si ceva ca sa iau examenul. Masurati-va bine cuvintele si pastrati simtul realitatii va rog. Sunt de acord ca examenul nu a fost nici pe departe obiectiv chiar daca l-am trecut, insa nu fabulati ca aveti ce sa invocati din domeniul realului nefiind necesar sa apelati la fantastic.




Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
Madalina28, utilizator
adabrasoveanca a scris:

logIn! sunt in aceeasi situatie ! nu am primit nimic la contestatia pentru trei materii. imi trebuiau 0,02... am facut cerere de vizualizare. crezi ca se poate obtine ceva? eu cred ca nu mi-au recorectat lucrarile... altfel nu-mi explic cum sa nu primesc nimic. se stie ca la recorectare s-au desprins de barem .In ce ma priveste nu am simtit acest lucru... Sunt absolut disperata... si sunt si mai frustrata de faptul ca cei care aveau cu mult mai putin decat mine au intrat iar eu, care mai aveam atata de putin nu. repet, nu reprosez nimic celor care au fost admisi dupa contestatii. puteam fi printre ei.... situatia aceasta aberanta se datoreaza modului de corectare.


Esti sigura ca ti-a fost inregistrata contestatia? Ai depus-o corect, personal sau prin fax? E si asta o posibilitate, ar trebui pentru linistea ta sa suni la barou si sa ceri numarul de inregistrare..
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
Crisanca, utilizator
E regretabil ceea ce s-a intamplat la acest examen! Incepand de la modul in care s-au purtat supraveghetorii (existand diferente evidente in modul de respectare a regulamentului) pana la corectarea initiala si recorectare. Se vrea a fi un examen serios, insa unii dintre membrii comisiei nici nu se obosesc sa corecteze lucrari, altfel nu-mi explic anumite note (si nu vorbesc doar de cazul meu). Se vorbeste despre transparenta in org examenului, insa nu vad sa fi fost trasi la raspundere cei ce s-au abatut grav de la regulament sau barem, aceiasi in fiecare an!
Rusine celor ce au avut o atitudine lipsita de bun simt si, implicit, au facut de ras aceasta profesie!
criss12.....tocmai rusinea este cea care le lipseste cu desavarsire. Unii dintre ,,nerusinatii,, astia au pielea atata de groasa incat li se rupe de ce latra cei din jurul lor, facand ceea ce vor si stiu, invocand in propria aparare -- eterna lege interpretabila--- si interpretata dupa bunul plac sau interesului celui care, chipurile legat la ochi, tine balanta...

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)