avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Madalina28 a scris:

[...] Au apus vremurile cand exista corectitudine, cinste, onoare si credinta in Dumnezeu. Ne-am dezumanizat total...

Recomand UNBR dictonul biblic: "ªi precum voiţi să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi asemenea".

logIn a scris:

vic_tor88 a scris:

Sunt evident pentru un examen in februarie 2014!

Insist ca examenul sa fie grila in 2, 3 sau 4 zile, iar daca vor mentine sinteza trebuie sa publice si bibliografia recomandata!!

Toti ne dorim grila - nu vad sa se arda aici.
Ar fi extraordinar daca intr-adevar se va organiza, indiferent de modalitate.:worthy:

Daca se va organiza sau nu cred ca depinde si de noi...trebuie sa cerem o 'compensare' a neregularitatilor savarsite ...
Eu doresc sa dau sfat UNBR-ului: să înceteze odată pentru totdeauna să ne mai trateze ca pe niște fraieri! Lumea e mică și orice se află despre neregulile făcute de ei. Dacă ei nu știau oamenii mai vorbesc între ei și orice secret se descoperă mai devreme sau mai târziu. Ar trebui să iasă în public să ne dea niște explicații pentru notările făcute. Măcar așa ca să se apere. Dar vedeți nu au curaj pentru că sunt lași.
liiiiiiiii, si eu sunt in aceeasi situatie . fara 0,02. ai facut cerere de vizualizare. Daca da, crezi ca va avea vreun efect ? stiu ca anul trecut au fost persoane care, in urma unei asemenea cereri, si-au vazut lucrarea, dar nu stiu care a deznodamantul.... Sunt frustrata ca eu nu am luat nimic dupa contestatii ( la 3 materii) . iar la una dintre acestea ( procedura civila) ma asteptam la nota mare ( inainte de a vedea baremul) . in plus cred ca la recorectare s-au mai desprins de barem, au apreciaat in ansamblu lucrarile, altfel cred ca nu acordau nici 0,10 in plus. nu mai zic de 4 puncte si ceva. voi ce ziceti? s-a recorectat strict cu baremul?
Dupa cum am scris dupa ce s-au dat rezultatele, intentia era sa intre intre 700 si 800 persoane. dupa prima corectare au intrat 400 si au fost nevoiti sa recorecteze "mai larg" si astfel au mai intrat 300 ( sincer ma bucur pentru ei. puteam fi oricand in locul lor).
Problema pe care o ridic inca de cand am inceput sa scriu SI CARE POATE INTERESA SI PE VIITORII CANDIDATI este cum naiba pot fi schimbate "regulile pe parcursul jocului" si cum sa existe ata subiectivism la corectare?

In ce priveste o sesiune in februarie, o asemenea cerinta a fost in fiecare an. dar ei nu au acceptat ( nu stiu depsre 2010 sa fi fost). si nu cred ca vor accepta nici acum. nu vedeti ca tendinta este de a restrange cat mai mult accesul in profesie.

Problema pe care o ridic inca de cand am inceput sa scriu SI CARE POATE INTERESA SI PE VIITORII CANDIDATI este cum naiba pot fi schimbate "regulile pe parcursul jocului" si cum sa existe ata subiectivism la corectare?

In ce priveste o sesiune in februarie, o asemenea cerinta a fost in fiecare an. dar ei nu au acceptat ( nu stiu depsre 2010 sa fi fost). si nu cred ca vor accepta nici acum. nu vedeti ca tendinta este de a restrange cat mai mult accesul in profesie.

Subiectivism + cerinte formulate aiurea special pt a induce in eroare...

De exemplu: ''Să se arate motivat ce formă de contribuţie la săvârşirea faptei prevăzute de legea penală se va reţine în sarcina celor doi inculpaţi'' conform caror regului ale limbii romane sau carui rationament logic inteleg eu de aici ca trebuie sa mentionez si incadrarea faptei!??!?!
Evident ca toata lumea a stiut ca e vorba de furt, dar repet, formularea transmite cititorului lucrul asta?

p.s. facem abstractie de cacofonii... desi ei cer de la noi atatea lucruri...

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)