avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Colegi, fara interventia DNA, singura institutie capabila sa scoata la iveala EVENTUALE manevre, nu se va face nimik.
Oricat am vocifera, vom fi tratati ca materie neglijabila, asa cum s-a intamplat an de an.
Cel mai bine este sa incercam sa trecem peste si sa speram ca anul viitorul corectarea se va face intr-un mod onest si ca cei de la UNBR vor anunta inca de pe acum bibliografia si tematica pt examen.
Nu de alta, dar in facultatile de drept se invata Noul Cod Penal, iar cei de la UNBR au ramas invechiti si nu sunt in pas cu vremurile, traind parca intr-o lume paralela. Drept dovada, anul acesta examenul s-a dat din vechiul Cod de Procedura Civila, cu mici exceptii, in conditiile in care toata lumea lucreaza dupa NCPC....:rtfm:
Pentru cei care vor mai da si la anul sau pentru prima data: gradul de pregatire nu este neaparat si suficient pentru promovarea examenului.
Cat timp nu iti permite sa primesti o copie de pe propria lucrare nu se poate face chiar nimic - Trasparenta zero
Macar asa puteai sa iti postezi lucrarea pe retelele de socializare sau in mass media fapt care ar obliga UNBR ul la corectitudine fata de cei care dau examenul pe bune in anii care vor urma.
Daca ne-am solidariza mai multi sa facem o propunere in interes comun: primirea, la cerere, a unei copii de pe lucrare am avea, in cel mai rau caz, o dovada a incompetentei celor care ne corecteaza lucrarile.
Daca nu incercam sa schimbam sistemul la anul vor fi iar aceleasi discutii care se poarta de cativa ani.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
logIn, utilizator
Salutari tuturor celor de pe acest topic. Va transmit respectul meu neconditionat. Suntem straini total unii pentru altii dar ne uneste o profesie, refuzata deocamdata si acest examen al carui feeling si amprenta ne sunt comune. Citesc acest topic de cand mi-am vazut notele de proaspat absolvent de drept care a sustinut examenul de anul acesta cu entuziasm, incredere si acea foame de actiune atat de fireasca inca la varsta noastra. Notele acelea nu au in comun cu mine decat numele in dreptul caruia au fost trecute. Saptamanile acestea de asteptari ,discutii si furie, pe internet, la o cafea ,in familie, cu prieteni (toti am fiert in nedreptatea acestei dezamagiri), urmarind feedback ul opiniei 'publice' intamplatoare sau la obiect, am priceput de ce aceasta farsa anuala este posibila si ruleaza mereu dupa acelasi ritual: pentru ca exista incredibil de multa prostie si rea credinta, dublate de abulia totala a celor de pe margine. Nu va fi nimic mai bine in februarie, la anul, intr-o alta sesiune de examene UNBR, daca zidul intre noi si ei ramane intact. Ne-am pregatit pentru o profesie, haideti sa facem din CAUZA NOASTRA primul caz asumat, castigat si astfel ne vom castiga respectul pierdut, al nostru, al celor din jur si ai acestor vamesi ai profesiei care nu isi merita locul in vietile noastre, unde au intrat cu picioarele si au iesit rapid, fara sa se stearga, sperand ca totul o sa mearga la fel mereu in vietile lor care se desfasoara in alta parte, atata timp cat se asigura ca nu va intra aer proaspat si sange tanar. Suntem destui aici care si-au cerut sau isi vor cere lucrarile. Eu voi adauga aici fiecare pas castigat in acest demers pe care il voi incepe maine. Sa nu moara topicul in acest punct, cum vad ca s-a intamplat in fiecare an. Daca exista o lege, mai multe care ne-au fost opuse, atunci putem face acelasi lucru din tabara noastra care trebuie sa fie de lupta si nu de jale. Pana unde si cat ? Pana unde se poate ajunge si asta nu o stiu azi. Ne trebuia poate o asfel de proba de viata si de profesie ca sa intelegem ce inseamna cu adevarat sa-l APERI pe celalalt, sa porti aceasta responsabilitate cu lucididate si onoare si asta poate nu s-ar fi intamplat niciodata, oricati ani de profesie am aduna, daca nu ar trebui acum, fiecare acolo unde suntem, sa incepem sa ne APARAM pe noi insine, asa cum am invatat si cum o putem face. Nu exista nimic mai rau si greu de dus decat sa pui armele jos, sa nu faci nimic. Nu trebuie sa pastram obiceiul asta. Haideti, curaj si incredere!
ContSters282198, utilizator
Madalina28 a scris:

Eu doresc sa dau sfat UNBR-ului: să înceteze odată pentru totdeauna să ne mai trateze ca pe niște fraieri! Lumea e mică și orice se află despre neregulile făcute de ei. Dacă ei nu știau oamenii mai vorbesc între ei și orice secret se descoperă mai devreme sau mai târziu. Ar trebui să iasă în public să ne dea niște explicații pentru notările făcute. Măcar așa ca să se apere. Dar vedeți nu au curaj pentru că sunt lași.

Noi suntem lasi nu ei, nu suntem in stare sa ne adunam sa facem ceva sa ne aparam proprile interese...pentru memoriul respectiv s-au adunat 30 de semnaturi din sute care ne tot plangem pe diferite site-uri de socializare ... imi pare nespus de rau ca nu avem curajul sa iesim in plublic si sa facem un "mic scandal"... poate doar asa tara asta va avea un viitor... sunt convins ca in germ, franta, elvetia etc nu exista asa ceva...dc oare? pentru ca sunt mai multi sau mai putini ? NU, pentru ca sunt uniti si nu le este frica sa isi apere interesele...unde o sa ajungem peste 5 10 ani ... vai de capul nostru

seba_maier, utilizator
Care memoriu ? Exista niste initiative pe grupul de pe facebook. Mai exista in alta parte?
Cel mai probabil restul nu au fost informati.

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)