avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Sunt evident pentru un examen in februarie 2014!

Insist ca examenul sa fie grila in 2, 3 sau 4 zile, iar daca vor mentine sinteza trebuie sa publice si bibliografia recomandata!!
vic_tor88 a scris:

Sunt evident pentru un examen in februarie 2014!

Insist ca examenul sa fie grila in 2, 3 sau 4 zile, iar daca vor mentine sinteza trebuie sa publice si bibliografia recomandata!!

Toti ne dorim grila - nu vad sa se arda aici.
Ar fi extraordinar daca intr-adevar se va organiza, indiferent de modalitate.:worthy:
eu am picat 6.99... deci am invatat.... doar ca nu am primit notele cuvenite!!! stiu un avocat de la noi din judet care corecteaza... dar nu va povestesc cum a devenit avocat si unde a facut facultatea :)) ah si metoda spaga inca functioneaza.... chiar si la grile....
Iiiiiiiii a scris:

eu am picat 6.99... deci am invatat.... doar ca nu am primit notele cuvenite!!! stiu un avocat de la noi din judet care corecteaza... dar nu va povestesc cum a devenit avocat si unde a facut facultatea :)) ah si metoda spaga inca functioneaza.... chiar si la grile....

Sunt 30 care au picat cu note cuprinse intre 6.95 - 6.99 si alti 30 picati cu medii peste 7... Bine ca s-a facut dreptate macar pt 300 de oameni (numar record) la contestatii.

Daca ne spuneau autorii agreati dupa care sa invatam, adica regulile jocului, sau daca la civil se spunea pe foaia de examen ca la leziune se puncteaza doar cele scrise in Cod si nu cele scrise de Boroi in curs, plus alte chestii mizere din barem, nu mai insist, sunt sigur ca alta era situatia... Si acuma am ajuns sa ne umilim si sa ne milogim pt un examen corect si obiectiv...

Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2013
vic_tor88, utilizator
Mesaj pentru dl avocat Numantere.

Am citit pe privat mesajul pe care mi l-ati transmis. Nu era necesar sa imi spuneti in particular aceste lucruri pentru ca eu nu am nimic de ascuns. Ceea ce mi-ati transmis imi sunt foarte cunoscute. Eu lucrez de 7 ani intr-un birou de avocatura si va asigur ca in cei doi ani de stagiatura as fi platita corect. Stiu ca sunt avocati care nu isi platesc stagiarii, stiu ce presupun cei doi ani de stagiatura (multa munca si corvoada in spatele maestrului), stiu ce fel de cote de platesc lunar catre barou, am croitor personal si nu trebuie sa platesc un ban pe roba, o stampila nu costa enorm, etc. Ceea ce mi-ati relatat cu privire la sacrificiile pe care le fac eu sa stiti ca stiu ce ma asteapta si acest lucru nu ma descurajeaza deloc pentru ca atunci cand iti place o meserie se presupune ca esti dispus sa te sacrifici putin inainte.

Ceea ce mi-ati spus dvs despre avantajee si dezavantajele unui avocat le-am prezentat si eu pe facebook celorlalti colegi care, au luat in deradere vorbele mele. Avetii mare dreptate in aceasta privinta cu taxele si impozitele si tot ce presupune meseria de avocat. Eu nu ma plang, am sustinere si maestru si experienta destula in spate. Pe mine ma doare nedreptatea care se face multora si faptul ca fiecare individ in parte este judecat la fel. Nu trebuie sa catalogam pe nimeni dupa aparente, daca sunteti un avocat atat de bun ar trebui sa stiti faptul ca intr-o cauza trebuie cercetata in profunzime situatia dată si nu sa îi băgăm pe toți în aceeași oală.

Nu doresc sa intru in polemica cu nimeni ci doar vreau sa sprijin pe toti cei carora li s-au facut nedreptati pentru ca acest lucru ma priveste in mod direct si pe mine. Sunt o luptatoare si nu ma las doborata asa de usor. Sunt constienta ca degeaba ne mai plangem acum de un fapt consumat si ca posibil nu vom rezolva nimic, in sensul de a schimba acest sistem eronat pot zice de a examina. De asta merge tara asa pentru ca 60-70% sunt dispusi sa calce si pe cadavre pentru a-si satisface interesele, pentru ca omul nu mai are suflet si ne comportam mai rau ca animalele in jungla. Au apus vremurile cand exista corectitudine, cinste, onoare si credinta in Dumnezeu. Ne-am dezumanizat total...

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)