avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
uitati-va aici ce se intampla in legatura cu examenul
[ link extern ]
Eu am depus azi cererea de vizualizare si am soliciatat si copii ale lucrarilor dar mi s-a spus ca nu se stie daca se vor acorda.

Sincer, nu stiu ce putem obtine ... poate sa ii facem sa mai organizeze o sesiune in februarie :luck:

P.S. Stie cineva ce se intampla la pozitia 1198 ?!?!?!?!
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
angee, utilizator
Nu mi se pare corect sa ne legam de cei care au luat examenul in urma contestatiilor. Si cu atat mai putin sa-i acuzam de frauda, spaga etc.
adabrasoveanca a scris:

Mr. numantere. Prieteneste ( sincer! sunt pacifista!) iti spun ca, dintre noi doi eu sunt cea mai indreptatita sa vobesc despre aceste examen. deci: am dat examen acum cativa ani ( dupa ce am invatat serios) si am detinut calitatea de avocat. nu conteaza din ce motive acum am dat din nou examen ( dupa ce am invatat inzecit mai mult ca prima oara. La modul ca, spre deosebire de colegii mei avocati cu care lucrez cot-la-cot lucruri complicate- inclusiv o privatizare - stiu codurile aproape pe dinafara ) si, in ciuda faptului ca ma asteptam la note foarte mari ( am stiut toate subiectele ) nu am luat examenul fara 0,02! nu sunt paranoica, stiu exact ce inseamna sa stii drept ( lucrez cu niste "tatici", am si experienta), am si invatat cu un profesor ca m-a testat . Intelegi acum socul meu ( si al celorlalti) ? Am luat jumate de punctaj la teorie pentru ca nu am atins detaliile ( cred eu) punctate in barem la fel ca si aspectele esentiale. Un simplu exemplu, te rog sa iei in considerare: la cererea reconventionala daca stii ca e vorba de art 119, dai "definitia" cererii, dai exemplu acela cu partea de creanta care depaseste compensarea legala si pentru care trebuie ca paratul sa faca reconventionala, spui ce trebuie sa cuprinda, spui unde se judeca, spui in ce termen se depune in principal ( odata cu intampinarea...), spui ce sanctiune intrevine daca nu o depui la termen, deci daca spui aceste lucruri ( dupa parerea mea suficiente pentru a demonstra cunoasterea subiectului) obtii numai jumatate din punctaj sau putin peste. Nici macar nu am consultat baremul dupa examen fiind convinsa ca nu voi avea probleme. sunt convinsa ca orice profesor ar considera cunoastrea subiectului daca atingi aspectele de mai sus.
Daca citesti ce am mai scris in trecut vei vedea ca sunt de acord cu tine. au intrat prea multi nepregatiti in barou. dar de aici pana la caricatura asta de examen... La contestatie au intrat unii care aveau 5 si ceva, iar unii care avea cu cateva zecimi sub 7 au ramas " respinsi" e posibil sa se greseasac in asemenea masura? Indiferent cad prima sau a doua oara...

Ada, eu îți doresc succes în demersurile tale. Cred că totuși m-ai înțeles și tu greșit, eu am zis că este posibil ca nota ta să fi fost supraevaluată, acesta fiind motivul pentru care la contestații nu ai primit nimic în plus (sau altfel spus, este posibil ca corectorii din contestație să-ți fi dat la fiecare materie mai puțin decât ți-au dat primii corectori). Am spus că este posibil, nu am eu habar ce ai scris tu acolo în lucrare, asta poți ști doar tu.

Dacă tu ți-ai calculat strict pe barem (în sensul că ți-ai punctat doar ceea ce știi cu siguranță că se regăsește în lucrarea ta, nu neapărat mot-a-mot, dar măcar cu același sens), fără să acorzi punctaje parțiale, și nota primită nu reflectă calculele tale, este evident că ai fost nedreptățită. Nu trebuie să-mi răspunzi mie, tu știi foarte bine ce ai scris acolo. Eu personal îmi amintesc tot ce am scris chiar și acum, când mă uit pe barem. Sfatul meu e să te lupți cu ei până la capăt dacă ești convinsă că ai fost nedreptățită.

Cum spuneam și mai sus, nu există nicio diferență într-un candidat care are 6,85 și unul care are 7,15, poate doar una ce ține de noroc.

angee a scris:

Eu am depus azi cererea de vizualizare si am soliciatat si copii ale lucrarilor dar mi s-a spus ca nu se stie daca se vor acorda.

Sincer, nu stiu ce putem obtine ... poate sa ii facem sa mai organizeze o sesiune in februarie :luck:

Trebuie sa se aprobe cererea de vizualizare + copiile lucrarilor, ce naiba aia de la UNBR sunt stat in stat?? Altfel, putem linistit sa ne stergem undeva cu Constitutia Romaniei, cu diplomele de licenta si master obtinute!
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
vic_tor88, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)