avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
ada nu am spus ca asa s-a facut corectarea, ci doar ca e greu sa probezi o eventuala neglijenta in conditiile in care lucrarea unei persoane 99.99% nu se aseamana cu baremul deoarece poti sa expui acelasi lucru prin mai multe forme.asa ca nu poti sa demonstrezi in fata unei instante ca omul x a gresit cand a corectat lucrarea y deoarece cu siguranta lucrarea y nu are formularea de pe barem.el va spune ca nu se afla pe lucrare ce se afla pe barem (desi este absurd:) ).totodata nu am facut nicio apreciere fata de tine si de modul in care ai fost evaluata.atat am spus ca este hilar modul in care priviti lucrurile, in loc sa analizati ce ati gresit in abordarea intregului examen si pe viitor sa fiti mai pregatiti.

andrei, normal ca nu sunt capabil sa vad cum unbr poate fi actionata in judecata pentru ca e persoana juridica iar persoana juridica nu are cum sa fie subiectul activ al infractiunii de abuz in serviciu:) cel putin nu in romania.iar in penal nu poti sa "Actionezi" pe cineva in judecata deoarece Ministerul Public are aceasta sarcina, nicidecum o persoana fizica.nu suntem in tari ca Franta unde actiunea penala sa poata fi exercitata chiar si de o persoana fizica.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
Numantere Deloc, Avocat
eu am lista comparata. Parerea mea este ca, la asemenea nivel, si mai putin de 2 puncte diferenta intre cele doua corecturi ridica un semn de intrebare! repet, nu cu privire la nu stiu ce sfori , etc ci cu privire la modul de corectare ( sau cum sa-i zic? )
numantere a scris:

ada nu am spus ca asa s-a facut corectarea, ci doar ca e greu sa probezi o eventuala neglijenta in conditiile in care lucrarea unei persoane 99.99% nu se aseamana cu baremul deoarece poti sa expui acelasi lucru prin mai multe forme.asa ca nu poti sa demonstrezi in fata unei instante ca omul x a gresit cand a corectat lucrarea y deoarece cu siguranta lucrarea y nu are formularea de pe barem.el va spune ca nu se afla pe lucrare ce se afla pe barem (desi este absurd:) ).totodata nu am facut nicio apreciere fata de tine si de modul in care ai fost evaluata.atat am spus ca este hilar modul in care priviti lucrurile, in loc sa analizati ce ati gresit in abordarea intregului examen si pe viitor sa fiti mai pregatiti.

andrei, normal ca nu sunt capabil sa vad cum unbr poate fi actionata in judecata pentru ca e persoana juridica iar persoana juridica nu are cum sa fie subiectul activ al infractiunii de abuz in serviciu:) cel putin nu in romania.iar in penal nu poti sa "Actionezi" pe cineva in judecata deoarece Ministerul Public are aceasta sarcina, nicidecum o persoana fizica.nu suntem in tari ca Franta unde actiunea penala sa poata fi exercitata chiar si de o persoana fizica.

Ai dat search pe google ? Da e adevarat ca trebuie sa fie persoana fizica pentru chestia cu abuzul ca infractiune, insa noi ne refeream la o actiune civila. Iar pentru abuzul de care am vorbit, vor fi plangeri penale impotriva membrilor comisiei. Iar atunci unbr ii va da pe tava pe aia care intentionat si-au batut joc de oameni. Totusi UNBR poate fi subiectul unor alte infractiuni si crede-ma ca daca isi pune mintea cineva cu ambitie ii face zdrente. Am auzit ca in legatura cu examenul asta trucat cineva va face si o sesizare la comisia europeana. Atunci sa te tii distractie.
numantere a scris:

evident ca toate lumea poate sa isi spuna punctul de vedere, insa, am vrut sa punctez niste lucruri asupra carora exista indoiala.restul sunt stiri "radio shantz" si trebuie tratate ca atare.

"...vreau sa obtin o hotărâre din care sa rezulte cat se poate de clar neglijenta cadrelor care au corectat lucrarea si implicit organizarea defectuoasa a examenului de catre inppa impreuna cu returnarea taxei de examen." -> care e neglijenta?ai scris cuvant cu cuvant ce era pe barem?cat timp nu ai scris cuvant cu cuvant ce era pe barem nu poti "proba" acea neglijenta:) eu nu descurajez pe nimeni, tocmai incerc sa va fac realisti si sa va spun ca se poate dar trebuie multa multa munca.

-> andrei, hai sa nu intram pe discutii legate de drept penal ca nu aici e locul lor.pune mana pe carticica, citeste, invata, cresti mare si dupa ne mutam pe sectiunea de drept penal:)

Get a life man! Ce cauti tu pe forumul celor cu munca putina? De ce sa ne mutam "pe" sectiunea de drept penal? Nu vad nici un impediment in a discuta aici, in termeni realisti cum vrei dumneata... La modul in care te faci auzit constat ca esti "praştie" in materie de drept...
scuze Mr. "numantere". "Domnului" urâtonul" am vrut sa-i raspund

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)