avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
voi nu intelegeti ca nu rezolvati nimic in instanta?care e obiectul cererii de chemare in judecata?crezi ca instanta poate da o hotarare prin care sa zica "costel de azi esti avocat?",sau "ileana de azi esti avocata?".sunteti oameni care au vrut sa fie avocati, haideti sa avem putina ratiune
Asa cum am mai scris, sanse mari de izbanda sunt pe penal pe art 246 C pen pt escrocheria cu Nedemnitatile.
numantere a scris:

voi nu intelegeti ca nu rezolvati nimic in instanta?care e obiectul cererii de chemare in judecata?crezi ca instanta poate da o hotarare prin care sa zica "costel de azi esti avocat?",sau "ileana de azi esti avocata?".sunteti oameni care au vrut sa fie avocati, haideti sa avem putina ratiune

Din câte am privit pe portal, mai există cereri făcute de foști candidați, dar toate respinse. Nu cunosc motivul respingerii, este posibil ca instanța să fi motivat că nu se poate substitui UNBR în a declara admis un candidat, cererea fiind probabil inadmisibilă.

Cu toate acestea, cred că s-ar putea face cereri pentru despăgubiri rezultate din pierderea unei șanse (vedeți în Codul civil), în urma cărora judecătorul ar putea stabili o indemnizație apropiată (dar nu echivalentă) onorariului obținut ca avocat timp de un an (până la data următorului examen). Noi nu prea avem jurisprudență în domeniul ăsta pentru că e o prevedere nouă în Codul civil, dar dacă vă uitați prin jurisprudența franceză și pe principiile UNIDROIT comentate (le găsiți pe site-ul UNIDROIT) găsiți acolo lămuriri.

La asta s-ar adăuga și returnarea taxei de examen, cheltuielilor de transport, etc.
cui faci plangere penala pentru abuz in serviciu?unbr?care e subiectul activ(mai ales ca vorbim de subiect activ specail) al acestei infractiuni?poate fi o persoana juridica?

:))))))))))))))))))) .cum sa iti dea cineva banii pe care i-ai fi castigat ca avocat?spune-mi te rog cati bani ai fi castigat ca avocat ca eu sunt curios
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
Numantere Deloc, Avocat
ratonu a scris:

Cu toate acestea, cred că s-ar putea face cereri pentru despăgubiri rezultate din pierderea unei șanse (vedeți în Codul civil), în urma cărora judecătorul ar putea stabili o indemnizație apropiată (dar nu echivalentă) onorariului obținut ca avocat timp de un an (până la data următorului examen). Noi nu prea avem jurisprudență în domeniul ăsta pentru că e o prevedere nouă în Codul civil, dar dacă vă uitați prin jurisprudența franceză și pe principiile UNIDROIT comentate (le găsiți pe site-ul UNIDROIT) găsiți acolo lămuriri.

La asta s-ar adăuga și returnarea taxei de examen, cheltuielilor de transport, etc.

Corect! E gata si cererea pe jumatate :training:

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)