avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Nu vor sa dea grila - o modalitate de examinare mai obiectiva si corecta - pt ca stiu ca sunt (suntem) multi candidati bine si foarte bine pregatiti, iar in cazul in care UNBR ar accepta grila numarul celor admisi ar fi nu de 767 ci de 1500 adica 1/2 din cei care si-au depus dosare de inscrisere.
Sunt de aceeaşi părere cu vic_tor88 . După cum am mai afirmat lucrările noastre nu au fost corectate 100% de profesori universitari. Trebuie să înţeleagă toată lumea că la corectat au participat simpli avocaţi. S-a încălcat extrem de mult regulamentul UNBR care a fost făcut doar de paravan. Vă zic din surse foarte sigure că lucrez printre avocaţi şi am aflat că printre cei care ne-au corectat nu erau cadre didactice.

Am ajuns să fim prostiţi pe faţă şi umiliţi în ultimul hal. Degeaba ne plângem pentru că nu avem ce face. Suntem prea mici şi prea slabi pentru a face faţă acestor hiene. Acuzăm în stânga şi în dreapta, ne simţim nedreptăţiţi, am învăţat ca proştii degeaba şi concluzia finală este că nimeni nu are curajul să le-o spună în faţă sau să se lupte cu ei. După cum am învăţat şi noi pentru acest examen, cine susţine ceva trebuie să dovedească, iar probele lipsesc pentru că ei ştiu să le ascundă bine.

Soluţia pentru cei care am picat anul acesta şi sfatul meu sincer este să învăţăm pe de rost totul, atât cât ne ţine memoria pe fiecare pentru că dacă faci o lucrare impecabilă este imposibil să nu iei şi cred cu tărie că poţi merge la orice instanţă din ţară să îţi cauţi dreptatea în cazul în care te nedreptăţeşte iar vreunul.

Cei care cu adevărat ne dăm interesul şi vom tratata în continuare acest examen cu seriozitate vă zic eu că vom reuşi. Nu trebuie să disperăm încă.
1.colegul de forum care a explicat modul de corectare privitor la scanari a avut dreptate.asa este, lucrarile sunt scanate si se corecteaza scanarea lucrarii "098" nu lucrarea lui ada,madalina,ion,mos craciun,etc.
2.madalina nu mai denigra te rog frumos unbr-ul pentru incapacitatea ta.spaga NU se mai poate da pentru ca NU rezolvi nimic cu ea!nu sti unde iti este trimisa lucrarea si cine o corecteaza.clujul a corectat lucrarile de la bucuresti la penal( o parte din ele ).
3.examenul este "atat de greu" pentru ca a fost o perioada in care UNBR a lasat fraiele din mana si au avut acces la profesie si persoane care nu au fost asa de pregatite si acum se resimte asta in piata.oamenii incep sa se bata si de avocati slabi care nu se ocupa de interesele clientului, profesia avand astfel de pierdut.
4.lucrarile nu au fost corectate de profesori universitari!nu stiu cine a putut scoate aceasta informatie.lucrarile au fost corectate de avocati, printre care se regasesc SI cadre didactice.
5. dupa calculele lui nu stiu cine unbr "a facut" 2 miliarde de lei.asta e matematica simpla 3000 de candidati x 1000 lei => 3.000.000 lei astea sunt incasarile.dar exista si cheltuieli

nu cunosc nicio persoana care sa fi invatat cu adevarat pentru acest examen si sa fi picat.cine crede altceva e naiv,foarte naiv. daca stai 10 ore in casa si esti pe telefon pe "feisbuc" si cu cartea in brate ala nu e invatat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
Numantere Deloc, Avocat
Madalina28 a scris:

Sunt de aceeaşi părere cu vic_tor88 . După cum am mai afirmat lucrările noastre nu au fost corectate 100% de profesori universitari. Trebuie să înţeleagă toată lumea că la corectat au participat simpli avocaţi. S-a încălcat extrem de mult regulamentul UNBR care a fost făcut doar de paravan. Vă zic din surse foarte sigure că lucrez printre avocaţi şi am aflat că printre cei care ne-au corectat nu erau cadre didactice.

Am ajuns să fim prostiţi pe faţă şi umiliţi în ultimul hal. Degeaba ne plângem pentru că nu avem ce face. Suntem prea mici şi prea slabi pentru a face faţă acestor hiene. Acuzăm în stânga şi în dreapta, ne simţim nedreptăţiţi, am învăţat ca proştii degeaba şi concluzia finală este că nimeni nu are curajul să le-o spună în faţă sau să se lupte cu ei. După cum am învăţat şi noi pentru acest examen, cine susţine ceva trebuie să dovedească, iar probele lipsesc pentru că ei ştiu să le ascundă bine.

Soluţia pentru cei care am picat anul acesta şi sfatul meu sincer este să învăţăm pe de rost totul, atât cât ne ţine memoria pe fiecare pentru că dacă faci o lucrare impecabilă este imposibil să nu iei şi cred cu tărie că poţi merge la orice instanţă din ţară să îţi cauţi dreptatea în cazul în care te nedreptăţeşte iar vreunul.

Cei care cu adevărat ne dăm interesul şi vom tratata în continuare acest examen cu seriozitate vă zic eu că vom reuşi. Nu trebuie să disperăm încă.

In instanță am de gând sa merg anul acesta. Nu cred că o sa isi recunoasca greșeala, iar sa am din start media peste 7 ca apoi sa nu imi acorde 25 de sutimi la o materie la care am facut minim de 7 e aberant. La anul poate am același noroc, oricum in principiu nu mai am de gând sa încerc.
Dacă mai vrea cineva să procedeze astfel sa îmi dea un msj pe privat, nu avem nimic de pierdut, din contra.
Sunt foarte curios sa vad Raportul de activitate al UNBR pe 2013 din decembrie (un fel de dare de seama marxisto-comunista) si in special sectiunea referitoare la accesul in profesie...

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)