avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
da s-a creat un gup pe facebook si am incercat cativa sa luam initiativa facand un memoriu catre UNBR inainte de solutionarea contestatiilor. Multi s-au arat viteji insa cand a venit vorba sa adunam semnaturile s-au dat la fund de teama, probabil. Cand am incercat sa le explic ca trebuie sa continuam au zis ca eu am o problema si sa merg la medic. Asa e la noi, daca vrei sa faci ceva te crede lumea nebun.

Am trimis e-mailuri la 3 posturi de televiziune insa nu am primit niciun raspuns. Doar unul dintre reporteri a zis ca ar putea sa faca o ancheta in acest caz, insa avea nevoie de mai multe informatii. Se pare ca nu a fost suficient ori nu exista probe in acest sens, ci doar vorbele noastre.

Aceeasi parere o am si eu dragi colegi: daca nu ne vom uni la modul serios si nu doar la rangul de discutii pe acest forum, nu vom rezolva nimic. Mie nu imi este frica pentru ca nu am de ce sa ma tem. Nu incalc nicio lege daca imi spun punctul de vedere. Noi suntem generatia de sacrificiu si asa vom ramane mult timp inainte tocmai pentru ca exista acea teama in randul unora dintre noi. Atata timp cat ne cerem drepturile si suntem pasnici nu putem pati nimic.

Neregulile care s-au facut la acest examen + incalcari ale drepturilor omului sunt:
1.La terminarea fiecarei probe nu mi-au sigilat lucrarea in fata mea ci au lasat-o deschisa pe masa lor si m-au trimis acasa;
2.Pe unii nu i-au lasat la toaleta si nici sa bea apa in timpul examenului;
3.Ne-au dat un subiect care nu era prevazut de tematica lor la OEPA;
4.Au facut bareme ce nu au fost tratate in toate manualele de drept;
5.Nu au indicat o bibliografie anume ci ne-au pus sa invatam din orice;
6.Ne-au depunctat in mod nejustificat la corectare;
7.Unii au luat note mai mari decat trebuia (chiar cineva se lauda pe forum ca la oepa conform calculului sau trebuia sa ia 5 si nu 7);
8.Au fost extrem de subiectivi la corectare si nu au citit atent lucrarile pentru a observa daca o persoana a inteles ce a scris in lucrare, capacitatea sa de analiza a subiectelor de teorie si a spetelor; corectarea a fost superificială;
9.In urma contestatiilor unii care aveau 4 au primit chiar 7 pentru a promova, iar altii care mai aveau nevoie de cateva sutimi nu au primit nimic;

oare nu sunt suficiente motive pentru a incepe sa luptam contra lor?
Si toate acestea sunt probe evidente ce pot fi dovedite mai ales cu martori si prin compararea lucrarilor. Si sa nu ii mai adaugam si pe spagari si pilosi aici ca asta chiar nu se poate dovedi.
Daca la mine te referi prin „chiar cineva se lauda pe forum ca la oepa conform calculului sau trebuia sa ia 5 si nu 7” te inseli amarnic. N-am spus asa ceva :). Am spus ca am luat peste 6.50 de la 4 si ceva desi imi era suficient doar 5 si ceva ca sa iau examenul. Masurati-va bine cuvintele si pastrati simtul realitatii va rog. Sunt de acord ca examenul nu a fost nici pe departe obiectiv chiar daca l-am trecut, insa nu fabulati ca aveti ce sa invocati din domeniul realului nefiind necesar sa apelati la fantastic.

Si mie mi s-au dat doua puncte in plus la civil dupa contestatie, dar asa a fost corect dupa barem, aceeasi nota o calculasem initial. La OEPA, desi am scris multe in plus pentru ca nu am cazut pe subiect, daca ar fi sa fim corecti si strict pe barem as zice ca am primit mai mult decat meritam cu un punct cel putin, de-asta nici nu am facut contestatie. La celelalte materii la care am facut contestatie am primit cu 25 de sutimi sau jumatate de punct mai mult decat mi-am calculat dupa barem. Per ansamblu, eu zic ca au avut tendinta sa fie mai toleranti la contestatii si chiar au dat putin mai mult decat baremul. Nu vad cum nu a primit cineva 25 de sutimi in plus daca zice ca a facut mult mai mult, mie astea imi par vorbe si nu as vrea sa fie altii influentati daca citesc. Cred ca nedreptatile s-au facut in prima faza a corectarii, iar dupa contestatii s-au dat note chiar mai mari decat meritate. Imi pare rau daca cineva a fost neindreptatit chiar dupa contestatii, ar fi foarte trist. Imi pare rau de cei picati cu 6.99 de exemplu si eu am avut inainte de contestatii 6.97, imi trebuia doar 15 sutimi in plus ca sa iau examenul, asa ca stiu cum este.
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
Crisanca, utilizator
Asta-i grupul la care ma refer eu:
[ link extern ] /

Nu am reusit sa gasesc memoriul vostru acolo.

Eu venisem cu o propunere pentru organizarea unei sesiuni extraordinare de examen la inceputul lui 2014. Deoarece pierderea unui an intreg este probabil problema cea mai mare a majoritatii celor care au picat.

Sustinerea pe facebook a fost mai slaba decat ma asteptam, insa cred ca o problema mare este vizibilitatea acestor memorii. Adica faptul ca vasta majoritate nu afla despre ele.
alext..,cum sustinea altcineva pe forum, UNBR poate sa sustina examen in fiecare luna dar..... daca lucrurile se mentin, nu s-a rezolvat nimic.
:(
Putin probabil sa fie in februarie dar si daca va fi sa fie asa, o istorie repetata a examenului va reincalzi aceiasi ciorba a dezamagirii. Important este ca la examenul viitor corectarea sa se faca obiectiv iar subiectele sa fie date dintr-o tematica riguros stabilita.
:ban:
In plus, pare greu de crezut ca UNBR sa cedeze la presiunea publica sau mediatica, noi fiind aceia care trebuie sa dam dovada de tarie a caracterului, acceptand realitatea si asteptand urmatorul examen oleaca mai bine pregatiti.
:closedtopic:
Tot respectul si admiratia pentru cei care au reusit, multi nefiind la prima incercare. Totusi, mai toti care au au fost admisi au muncit si au invatat, facand sacrificii, astfel ca trebuie respectati si nu blamati sau suspectati de ,,manevre,,.
=D>
1-Hai sa determinam UNBR sa ofere inca de pe acum bibliografia si tematica pt anul viitor ca sa nu ne mai aflam in situatia faptului in care unii au invatat dupa o carte si a fost bine, iar altii au gresit pt ca manualul din care au studiat nu a fost agreat de UNBR.
:thumbup:
2-Poate UNBR va revizui modalitatea de examinare si va fi grila la toate probele. Cine spunea ca grilele vor fi trecute mai lejer, se inseala. Uitati-va la magistratura si veti vedea ca din peste 2000 de candidati, dupa grile au mai ramas aproximativ 300.
:foottap:
Conchizand, poate ca un memoriu realizat la rece si nu sub impulsul emotiilor in care sa comunicam UNBR-ului aceste deziderate legate de examenul viitor ar putea avea succes macar in parte...:beta:
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
margaritoiu, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)