avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente

Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Cica se permite de UNBR vizualizarea lucrarilor la sediul INPPA Bucuresti. Cererile pentru vizualizare se pot depune pana pe 1 noiembrie. Dar oare cu ce ne incalzeste sa mergem pana la Bucuresti doar ca le vedem? Eu stiu ce am scris.
Intr-adevar, cautand pe google am gasit :

În atenţia candidaţilor declaraţi respinşi la Examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2013

Urmare cererilor depuse de un număr de candidaţi declaraţi respinşi la Examenul de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2013, privind vizualizarea lucrărilor de la proba teoretică şi cu caracter aplicativ care a avut loc la datele de 25, 26 şi 27 septembrie 2013, vă informăm că urmează a fi decisă perioada în care această procedură poate fi realizată.

În acest scop, precizăm că termenul de depunere a cererilor de vizualizare a lucrărilor este până la data de 01 noiembrie 2013, orele 20.00. Cererile pot fi transmise şi prin fax: 021/3301297 sau email: office@inppa.ro.

După această dată va fi anunţată pe site-ul INPPA intervalul de timp în care candidaţii îşi pot vizualiza lucrările, la sediul INPPA din Bucureşti, str. Vulturilor nr. 23, sector 3.

Director INPPA
Av. Traian Briciu


Sa gandim putin mai departe decat atat. Comunicatul este facut pe unul dintre principiile specifice meseriei de avocat si anume 'un nebun arunca o piatra (avocatul) si 10 intelepti sar dupa ea sa o scoata (justitiabilii), uitand ca nu trebuie sa sara in lac. Dreptul nostru de a 'vedea' lucrarea nu deriva din vointa UNBR, ci de la lege, prin urmare NU ei stabilesc termene limita, pentru un astfel de acces la informatii nu exista termen de decadere. Mai mult pentru cei care vor veni sa spuna ca NU se aplica, i-as ruga, per a contrario, sa arate dansii temeiul legal ( nu decizional unbr , regulamente ,etc) pentru care NU am avea acces la aceste informatii, cu atat mai mult cu cat aceste lucrari, daca nu ar fi dovada bine protejata a acestei farse nationale care se deruleaza an de an, ar trebui sa ne fie azvarlite in fata demonstrativ si ostentativ. Mersul la Bucuresti este o alta aiureala, pierdere de timp de bani si prostie absoluta si NU poate constitui o conditie. In secolul XXI nu pornim mase de oameni in bejanie sa realizam unirea nationala ca acum 100 ani, statul de drept s-a realizat deja, cel putin teoretic. Pentru multi este si practic imposibil. Partea buna a acestui fapt este ca exista o reactie, care pe langa ca incearca a abate atentia intr-un dead end este defensiva si mascheaza elegant o panica. Sa ne amintim vorba despre buturuga mica ce a rasturnat un car mare si asta nu a fost zisa de noi perdantii baroului in anii acestia de gratie. Am spus aici ca voi povesti despre fiecare pas facut, tocmai pentru a ne debloca din aceasta discutie ezitanta. De fapt nu vorbele ci actiunile ne vor scoate inainte si poate vom reusi sa creem un frumos precedent, sa scriem putina jurisprudenta cu propria noastra speta comuna. Eu am trimis INPPA cerere scrisa in acest sens, prin posta sub conditia confirmarii de primire si am specificat clar,pe langa motivatiile legitime si de bun simt, ca aceasta constituie procedura prealabila dupa care urmeaza sa ma adresez direct instantei. I-as ruga pe toti cei care vor sa faca asta si inca ezita sa indrazneasca si sa nu mai ezite, pentru ca nesiguranta va creste de la o zi la alta pana in punctul unde nu mai exista reactie. Mai departe vom vedea unde se ajunge. Cu siguranta in alt context decat cel de azi. Celor de pe margine, mai ales celor veniti sa ne arate ca nu se poate una si alta, le-as adresa o singura rugaminte: "odihniti-va" cazul, pentru ca nu este al vostru. Cu siguranta aveti altele concrete pe birouri sau daca nu ar fi trebuit. Noi ne reprezentam singuri.
GRIJA la acest termen - 1 noiembrie, ni-l vor face cu siguranta opozabil daca il DEPASIM!
Ultima modificare: Joi, 31 Octombrie 2013
ContSters282198, utilizator
Practic si la obiect, fara motivari si pledoarii dezvoltate (acelea le putem pastra pentru instanta) iata modelul de cerere despre care vorbeam, completati, expediati si isi va urma cursul legal nu arbitrar pe care il permitem pana la urma prin pasivitatea noastra. Vorbele, mail-urile, faxurile, 'vederile ' lucrarilor, nu se cos la dosar.


CERERE-TIP DE SOLICITARE A INFORMAŢIILOR DE INTERES PUBLIC
- model conform HG 123/2002 privind Normele de Aplicare a Legii nr. 544/2001-

Denumirea autoritatii sau institutiei publice………………..……………
Sediul /Adresa …………………………………….……………………….
Data………………………………………………………………………..
Stimate domnule/ Stimata doamna ………………………..
Prin prezenta formulez o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul
acces la informatiile de interes public. Doresc sa primesc o copie de pe urmatoarele
documente (petentul este rugat sa enumere cat mai concret documentele sau
informatiile solicitate):
……………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………
……………………………………………………………………………………………………
Doresc ca informatiile solicitate sa imi fie furnizate, in format electronic, la
urmatoarea adresa de e-mail (optional):…………………….
………………………………………………………………………………………
Sunt dispus sa platesc taxele aferente serviciilor de copiere a documentelor
solicitate (daca se solicita copii in format scris).
Va multumesc pentru solicitudine,
…………………………
(semnatura petentului)
Numele si prenumele petentului …………………………
Adresa…………………………………………
Profesia (optional)…………………………
Telefon (optional) …………………………
Fax (optional) …………………………
Incercati cu oferta si la UNBR, le-ar trebui :))
Către
Institutul Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor


Subsemnata/ul …………., candidat/ă la examenul de primire în profesia de avocat stagiar/definitiv, sesiunea septembrie 2013, Centrul Teritorial Bucureşti, vă rog respectuos să binevoiţi a-mi pune la dispoziţie fotocopii scanate după cele 5 lucrări personale predate comisiei de examen, respectiv lucrările pentru materiile:

• Drept Civil
• Drept Procesual Civil
• Drept Penal
• Drept Procesual Penal
• Organizarea şi Exercitarea Profesiei de Avocat

susţinute cu ocazia examenului.

Vă rog să-mi transmiteţi documentele scanate în format pdf sau jpeg, la adresa de poştă electronică: ……………..@...............ro.

Vă mulţumesc respectuos,

Prenume Nume

Alte discuții în legătură

Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)