Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept penal s-a mai schimbat ceva??
Colegi ce vechime are ,,Veteranul,, examenelor ratate ca sa stiu daca am vreo sansa sa-l dobor?! Asta sa ne mai amuzam inainte de examen pt ca, in ceea ce ma priveste, is cam stresat...
Nu trebuie sa te raportezi la alti colegi. Eu am prieteni care au dat de 3-4 ori, dar au picat cu note mici (max 40 de pcte), dar am si alti colegi care au intrat din prima fara prea mult efort. Sunt multi factori care influenteaza promovarea unui astfel de examen. A cata oara dai?
Ups, prima data si tocmai de aceea incercam sa aflu cam de cate ori as putea pica. Oricum, ca materie este enorma si sunt, de pilda, alte profesii, ce-i drept nu liberale, precum consilier de probatiune sau grefier, ambele sub egida Ministerului Justitiei, unde nu se cere atata materie. Pt Barou e o caruta de materie si cea mai mare taxa de pe piata concursurilor. Sincer, ma asteptam ca anul asta, cererea de candidati sa fie mai mica, dar m-am inselat, dovada ca profesia asta, nu meseria!!!, este una pe placul multora chiar daca stiu avocati care n-au dupa ce bea apa....si cand pledeaza..dupa 50 de secunde incheie prin a spune....las la aprecierea instantiei...!
Nu conteaza ca pledezi 1 min sau 15. Cunosc avocati care n-au facut in viata lor instanta si traiesc bine. Avocat nu e egal cu a face instanta. Daca ai studiat intens si stapanesti materia o sa fii admis, daca nu..nu. nu e capat de tara sa pici examenul acesta, dar nici sa dai 10 ani la rand :))