avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de garantie in numerar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de garantie in numerar

Sunt administrator gestionar in cadrul unei institutii si de curand am solicitat un exemplar din contractul de garantie in numerar incheiat la angajare, in baza Lg.22/1969 si cu stupoare am descoperit ca in acest contract figureaza trecute un numar de 6 salarii tarifare in loc de maxim 3 salarii tarifare asa cum prevede legea gestiunii. Mentionez ca atunci cand am semnat contractul nu era trecut numarul salariilor ce urmau sa mi se retina, contabila spunandu-mi ca se vor completa ulterior semnarii la directia de care apartinem si stiind din lege ca limitele sunt intre 1 si 3 salarii tarifare, nu mi-am facut probleme, pana de curand cand figura s-a repetat, primind la ultima modificarea salariala un nou contract la fel ca precedentul, neavand completat numarul salariilor de retinut. De aceasta data am refuzat sa semnez contractul.Ce ma sfatuiti sa fac mai departe? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:28, 18 Iulie 2012
Mergeti la conducere si aratati prevederile Legii nr.22/1969 ... insa se poate ca in functie de natura si valoarea bunurilor gestionate, plafoanele valorice si conditiile in care este obligatorie sa se constituie o garantie suplimentara.
Legea prevede faptul ca garantiile suplimentare se constituie inainte de incredintarea gestiunii, iar contractul meu initial nu specifica nimic despre vreo garantie suplimentara. Eu cred ca pentru garantia suplimentara trebuie incheiat un contract separat de cel pentru garantia in numerar.
Cuantumul garantiilor in numerar, conform legii 22/1969, art.14, se stabileste intre limitele prevazute la art.12 (minim un salariu si maximum trei salarii tarifare).
Intr-adevar, asa este .. insa nu trebuie sa ne dovediti noua aceste lucruri ci angajatorului dvs.
Eu asa am interpretat ceea ce am citit la capitolul ''garantii'' din Lg. 22/1969, insa doream parerea unui specialist, neavand pe nimeni care sa ma ajute si nici bani pt. a ma adresa unui avocat. Deja am sesizat angajatorul,cu sase saptamani in urma, dar inca astept un raspuns la adresa trimisa. Am auzit ca termenul legal, in care trebuiau sa se incadreze cu raspunsul la sesizarea mea era de 30 zile, e adevarat?Va multumesc .
Daca exista o parere contrara cu ceea ce ati expus dvs pe forum , atunci ar fi fost postata .. eu am subscris celor exprimate de dvs ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere (constituire) garantie materiala elmo21 elmo21 Sunt gestionar si doresc sa aflu daca valoarea garantiei materiale,este corect sa fie calculata aplicand 10% la valoarea salariului de incadrare si nu la ... (vezi toată discuția)
Retinere garantie gestionar leonte22 leonte22 Am inteles ca se poate retine ca si garantie pentru gestionar intre 1-3 salarii,este vorba de salariu net sau brut? (vezi toată discuția)
Act aditional la cim -garantia materiala pt. gestiune emylyka emylyka Buna seara ! Sunt angajata de 27 ani pe functia de Prim.Distr. materiale , in aceeasi unitate. La angajare, valoarea gestiunii nu impunea constituira garantiei ... (vezi toată discuția)