avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional la CIM -Garantia materiala pt. gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional la CIM -Garantia materiala pt. gestiune

Buna seara ! Sunt angajata de 27 ani pe functia de Prim.Distr. materiale , in aceeasi unitate. La angajare, valoarea gestiunii nu impunea constituira garantiei materiale suplimentare. In toata aceasta perioada a fost actualizat doar cuantumul garantiei in numerar , (trei salarii )ori de cate ori au fost majorari salariale. Precizez ca nu mi s-au cerut garantii suplimentare ,
desi valoarea gestiunii a crescut an de an iar acum este de ordinul sutelor de mii (ron). Intrebarea mea este daca pot refuza constituirea garantiei materiale ? (S-au gandit acum dupa un CFI) ca sunt in ''ilegalitate''si ca ar trebui sa vin cu case si alte bunuri#-o Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:47, 27 Septembrie 2015
In functie de natura şi valoarea bunurilor gestionate, angajatorul trebuie sa stabileasca plafoanele valorice şi condiţiile în care este obligatorie şi constituirea unor garantii suplimentar.

Potrivit art.21 din Legea 22/1969, dacă gestionarul nu constituie, nu completeaza sau nu aduce, după caz, garantiile corespunzătoare potrivit articolului 19 alineatul ultim şi articolului 20 alineatul ultim sau dacă, din cauza altor retineri, ratele în contul garantiei în numerar nu pot fi reţinute şi nici nu sînt depuse în condiţiile articolului 13, se procedeaza la trecerea sa în alta functie ori, dacă aceasta nu este posibil, la desfacerea contractului sau de muncă. În acest din urmă caz, privitor la drepturile angajatului se vor aplica dispozitiile din legislatia muncii referitoare la desfacerea contractului de muncă, pentru motive ce nu sînt imputabile angajatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantii suplimentare gestionari corina.O corina.O Buna ziua, daca la data angajarii, gestionarilor nu le-au fost solicitate garantii suplimentare, se pot solicita ulterior? Au dreptul sa refuze fara sa isi ... (vezi toată discuția)
Majorare garantie gestionar nebunica nebunica Buna ziua, Sunt institutie publica subordonata Consiliului Judetean.S-a pus problema majorarii garantiei materiale pentru gestionar pentru ca valoarea ... (vezi toată discuția)
Garantie materiala marculescu marculescu Buna ziua! Lucrez ca referent la un CAR pensionari, am contract de munca pe nedeterminata, cu contract garantie materiala de 280/luna desi venitul meu brut ... (vezi toată discuția)