avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... garantii suplimentare gestionari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

garantii suplimentare gestionari

Buna ziua, daca la data angajarii, gestionarilor nu le-au fost solicitate garantii suplimentare, se pot solicita ulterior? Au dreptul sa refuze fara sa isi piarda locul de munca? nu e nimeni de acord sa le constituie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 3 Ianuarie 2019
Se pot solicita ulterior ... insa : Dacă gestionarul nu constituie, nu completeaza sau nu aduce, după caz, garantiile corespunzătoare potrivit articolului 19 alineatul ultim şi articolului 20 alineatul ultim sau dacă, din cauza altor retineri, ratele în contul garantiei în numerar nu pot fi reţinute şi nici nu sînt depuse în condiţiile articolului 13, se procedeaza la trecerea sa în alta functie ori, dacă aceasta nu este posibil, la desfacerea contractului sau de muncă. În acest din urmă caz, privitor la drepturile angajatului se vor aplica dispozitiile din legislatia muncii referitoare la desfacerea contractului de muncă, pentru motive ce nu sînt imputabile angajatului.
Garantia in numerar a fost constituita la maximul de 3 salarii insa gestiunea este mai mare. Garantia suplimentara as vrea sa stiu cum se constituie? Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
corina.O, utilizator
Cititi Legea 22/1969
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim -garantia materiala pt. gestiune emylyka emylyka Buna seara ! Sunt angajata de 27 ani pe functia de Prim.Distr. materiale , in aceeasi unitate. La angajare, valoarea gestiunii nu impunea constituira garantiei ... (vezi toată discuția)
Legea gestiunii Mariralu Mariralu Buna ziua , As dori sa stiu daca am un angajat pe post de gestionar , am inteles ca trebuie sa ii opresc o garantie , etc , dar nu imi este clar daca sunt ... (vezi toată discuția)
Sanctionare gestionar mihai _cosmin mihai _cosmin Buna ziua as dori si eu sa imi explice cineva ce sanctiuni se pot lua asupra unui gestionar care:a fost angajat in functia de gestionar ,cerandui-se sa aduca ... (vezi toată discuția)