avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sanctionare gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sanctionare gestionar

Buna ziua as dori si eu sa imi explice cineva ce sanctiuni se pot lua asupra unui gestionar care:a fost angajat in functia de gestionar ,cerandui-se sa aduca extrasul de carte funciara pt comlectarea dosarului de angajare acet lucru nu s-a intamplat din cauza unor terte motive ,acum i-se spune ca v-a fi sanctionat disciplinar intrebarea mea este daca sanctiunea poate fi oprirea salariului pe luna in curs...mentionez k nu a fost semnat contractul colectiv de munca de catre ambele parti....si nu a fost semnat nici un alt act care sa ii fi adus la cunostinta aceasta posibilitate de sanctionare.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters74561 , utilizator 20:45, 25 Noiembrie 2009
Buna seara,

sanctiunile care pot fi aplicate salariatilor, se regasesc in Regulamentul de ordine interioara si/sau in Contractul colectiv la nivel de unitate (unde este cazul). Angajatul nu va incepe lucrul pana nu va lua la cunostinta si se va semna de catre acesta informarea asupra acestor 2 documente.

Cred ca dumneavostra va refereati la semnarea Contractului individual de munca. Daca acest document nu a fost semnat de ambele parti (angajat si angajator), nu se considera ca gestionarul este angajatul companiei cat despre angajator...ei, asta e munca la negru. Sa nu cumva sa va viziteze:)

Deci, fara documentatie "la mana", nu aveti cum sa il sanctionati. Si documentatia in cazul d.voastra, este destul de stufoasa. Daca doriti mai multe informatii despre ce presupune angajarea unui gestionar sau sanctionarea acestuia, va rog sa ma contactati.
O seara frumoasa!
a fost angajat in functia de gestionar

nu se considera ca gestionarul este angajatul companiei

Nu veti fi sanctionat dar nici salarizat.
Nu i se poate aplica nicio sanctiune acelui gestionar , intrucat neaducerea extrasului de carte funciara (cu toate ca nu inteleg pentru ce i se solicita acesta) nu constituie abatere disciplinara.

Condiţia necesară şi suficientă pentru declanşarea răspunderii disciplinare este abaterea disciplinară.
Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
Banuiesc ca extrasul de carte funciara i-a fost cerut pentru a constitui garantia suplimentara prin ipoteca, si in cazul acesta de necostituire a garantiei suplimentare i se poate desface contractul de munca intru-cat nu indeplineste conditiile pentru functia de gestionar!

Legea 22/1969 art.21.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
Marioara Maftei, utilizator
Nu cred ca este chiar asa ... Neconstituirea garantiei suplimentare nu constituie cauza de incetare a c.i.m. decat daca nu exista posibilitatea trecerii pe o alta functie a persoanei respective.

Alte discuții în legătură

Legea gestiunii Mariralu Mariralu Buna ziua , As dori sa stiu daca am un angajat pe post de gestionar , am inteles ca trebuie sa ii opresc o garantie , etc , dar nu imi este clar daca sunt ... (vezi toată discuția)
Garantii suplimentare gestionari corina.O corina.O Buna ziua, daca la data angajarii, gestionarilor nu le-au fost solicitate garantii suplimentare, se pot solicita ulterior? Au dreptul sa refuze fara sa isi ... (vezi toată discuția)
Act aditional la cim -garantia materiala pt. gestiune emylyka emylyka Buna seara ! Sunt angajata de 27 ani pe functia de Prim.Distr. materiale , in aceeasi unitate. La angajare, valoarea gestiunii nu impunea constituira garantiei ... (vezi toată discuția)