avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retragere dosar pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retragere dosar pensie

In baza solicitarii salariatului am depus dosarul de pensionare ANTICIPATA. Dupa 1 luna salariatul solicita retragerea dosarului. Cum se procedeaza in acest caz? Cartea de munca este deja inchisa si depusa la dosar. Cu se redeschide carnetul de munca? Cine face solicitarea? Multumesc
Salariatul trebuie sa faca o cerere catre Casa de pensii prin care solicita restituirea dosarului de pensie pe motivul ca isi continua activitatea.
La cerere anexeaza o Adresa din partea firmei din care sa rezulte ca este de acord ca titularul sa fie mentinut in activitate .
Redeschiderea carnetului de munca se face prin sintagma:
"Continua activitatea in baza aceluiasi CIM prin retragerea dosarului de pensie"
DATA continuarii activitatii este aceeasi cu data la care a solicitat pensionarea anticipata

>In baza solicitarii salariatului am depus dosarul de pensionare ANTICIPATA. Dupa 1 luna salariatul solicita retragerea dosarului. Cum se procedeaza in acest caz? Cartea de munca este deja inchisa si depusa la dosar. Cu se redeschide carnetul de munca? Cine face solicitarea? Multumesc

Multumesc mult! mi-a fost de mare ajutor mai ales ca in legea 19 nu se fac nici un fel de precizari referitoare la acest caz iar la pensii am sunat de trei ori si am primit 3 raspunsuri diferite!
>In baza solicitarii salariatului am depus dosarul de pensionare ANTICIPATA. Dupa 1 luna salariatul solicita retragerea dosarului. Cum se procedeaza in acest caz? Cartea de munca este deja inchisa si depusa la dosar. Cu se redeschide carnetul de munca? Cine face solicitarea? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent-pensie anticipata sau anticipata partiala!!! anabell anabell Buna ziua, Am si eu o intrebare, si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai curand: in cazul in care un salariat face o cerere catre ... (vezi toată discuția)
Cum inchidem cartea munca a salariatului pensionabil??? Monica H. Monica H. Potrivit art. 56 lit. d) din Codul muncii, asa cum a fost modificat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 65/2005, contractul individual de munca ... (vezi toată discuția)
Inchidere carte de munca la pensionarea anticipata vinalcoolbacau vinalcoolbacau Buna ziua. Sunt foarte nedumerita cu aceasta problema si va rog mult sa ma ajutati. Un salariat al nostru a cerut incetarea activitatii in vederea pensionarii ... (vezi toată discuția)