vinalcoolbacau a scris:
Buna ziua. Sunt foarte nedumerita cu aceasta problema si va rog mult sa ma ajutati.
Un salariat al nostru a cerut incetarea activitatii in vederea pensionarii anticipate partial incepand cu data de 13.09.2009. Deci nu s-a mai prezentat la serviciu, asteptand decizia de pensionare. I-am scris in carnetul de munca propus pentru pensionare. Salariatul , a depus dosarul si carnetul de munca la Casa de pensii. Dar nu l-am vizat la ITM, am crezut ca trebuie sa il vizez in momentul primirii deciziei de pensionare si tot atunci trebuie facuta si decizia de incetare a activitatii. Ce pot sa fac? Va rog mult, un sfat ! Multumesc
Ati facut propunere pentru pensionare si ati inmanat dosarul pentru calcularea pensiei, desi salariatul a facut cerere de incetare cim, sa zicem demisie. Nu ati procedat corect. Trebuia sa inchideti pur si simplu carnetul cu demisia solicitata de salariat. Nu este obligatia dvs.sa scoateti la pensie anticipata, asa ca el singur isi putea depune dosarul.
In acest caz, deoarece ati operat altceva decat demisia, respectiv ati propus spre pensionare, carnetul nu este inchis, cereti salariatului sa faca cerere de invoire pentru perioada lipsa (sau CFP dar nu mai faceti decizie pentru ca este tarziu). In acelasi timp ii scrieti in carnetul de munca inainte de inchidere, ca in perioada de la (data angajarii) ...pana la(data incetarii)... a avut un nr. de ....zile de invoire. Acest lucru este util pentru reclacularea pensiei de drept, atunci cand va indeplini conditiile, deoarece se vede ca are lipsa la stagiu (exact perioada de cand nu a mai lucrat, pana la data incetarii cim, si trebuie sa existe o explicatie).
Cand aduce decizia si carnetul, operati si certificati la ITM.
Succes!
Ps. La ITM nu v-au intrebat ce se intampla cu el de nu mai apare pe stat....functionarii astia...