Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Mama impreuna cu tatal meu (decedat) au un srl. as vrea sa-mi spuneti daca este posibila inchiderea srl-ului fara a mai face succesiunea. dupa moartea tatalui meu am facut dezbaterea mostenirii insa nu am inclus si aceasta societate deoarece cu un an inainte de moartea tatalui aceasta a fost cedata (printr-un act notarial) unei terte parti insa din pacate nu a fost posibila incheierea cedarii deoarece exiasta un debit la finante de 48 ron iar decizia instantei a venit dupa moartea tatalui. deci nu s-a mai inregistrat la Registrul comertului si aceasta este inca pe numele mamei.
Nu am mai vrea sa mai facem inca o succesiune si de aceea m-ar ajuta o informatie referitoare la legislatie. poate totusi exista o alta posibilitate.
Se poate in temeiul art. 237 alin. 1 lit. a intr-o prima faza sa cereti dizolvarea societatii la tribunalul in raza caruia este sediul societatii, urmata de numirea unui lichidator care sa instrumenteze lichidarea si radierea din registrul comertului.