avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiderea unui srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiderea unui srl

Buna,

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Mama impreuna cu tatal meu (decedat) au un srl. as vrea sa-mi spuneti daca este posibila inchiderea srl-ului fara a mai face succesiunea. dupa moartea tatalui meu am facut dezbaterea mostenirii insa nu am inclus si aceasta societate deoarece cu un an inainte de moartea tatalui aceasta a fost cedata (printr-un act notarial) unei terte parti insa din pacate nu a fost posibila incheierea cedarii deoarece exiasta un debit la finante de 48 ron iar decizia instantei a venit dupa moartea tatalui. deci nu s-a mai inregistrat la Registrul comertului si aceasta este inca pe numele mamei.
Nu am mai vrea sa mai facem inca o succesiune si de aceea m-ar ajuta o informatie referitoare la legislatie. poate totusi exista o alta posibilitate.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 10:10, 17 Iulie 2012
Se poate in temeiul art. 237 alin. 1 lit. a intr-o prima faza sa cereti dizolvarea societatii la tribunalul in raza caruia este sediul societatii, urmata de numirea unui lichidator care sa instrumenteze lichidarea si radierea din registrul comertului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare juridica - lichidare si radiere voluntara sau juridica ? mendo mendo Am o societate SRL infiintata in 2000 pe care vreau sa o lichidez si radiez si care a fost dizolvata juridic. Aceasta societate a functionat si a avut ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei societati in urma unei hotarari judecatoresti ciuspirel ciuspirel Buna ziua.,am avut o societate comerciala care in urma unei hotarari judecatoresti s-a dispus dizolvarea,hotararirea fiind definitiva si irevocabila!Ce pasi ar ... (vezi toată discuția)
Dizolvare societate cu debite iancu123 iancu123 in cazul in care , Oficiul registrului comertului, cere dizolvarea unei firme, si firma respectiva imi datoreaza mie bani,ce trebuie sa fac sa-mi recuperez ... (vezi toată discuția)