avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj divort

Dupa divortul pe cale amiabila,nu am facut partajul apartamentului proprietate comuna, dobandit in timpul casatoriei.
Deoarece, am iesit la pensie, voi pleca din locuinta comuna si ma voi stabili in localitatea natala.
La plecarea din locuinta, fostul sot insista sa facem un proces-verbal, in care sa specific ca-mi voi stabili resedinta in alta localitate,si voi lua anumite bunuri mobile din apartament, dat nu vrea sa specificam nimic de apartament,ba chiar sa opune.
Daca nu vrea acest lucru, este bine sa dau o declaratie la un notar si sa specific ca vom partaja apartamantul in viitor?
Vreau sa nu se foloseasca de acel proces-verbal si sa declare ca am decis sa renunt la apartament.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 17 Iulie 2012
Nu e necesara o declaratie privind apartamentul, partajul il puteti face oricand, nu va dezavantajeaza ca nu faceti referiri la ap. Ar fi bine sa partajati curand totusi, sa nu lasati sa treca multi ani intre divort si partaj. Puteti sa partajati amiabil si la notar. V-ati inteles in principiu asupra apartamentului ?
Faceti un inventar al bunurilor din casa , a bunurilor pe care le luati si mentionati ca in casa vor ramane restul. Puteti si pe cineva martor sa semneze .
Nu e necesar sau util sa specificati nici ca va veti muta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu 2 copii minori soso39 soso39 Buna seara. Am hotarat amiabil cu sotia sa divortam la notar. Am fost de acord ca domiciliul copiilor sa fie la actuala locuinta si sa platesc 1/3 din venit ... (vezi toată discuția)
Interzicere (restrictie) acces concubin in locuinta comuna Madriannn Madriannn Interzicere (Restrictie) acces concubin in locuinta proprietate comuna (50% -50 %) Pe scurt, am divortat de fosta sotie in 2019 dar ne-am separat definitiv in ... (vezi toată discuția)
Nu vrea sa plece din casa lionut lionut Buna ziua, sunt divortat de sotie de mai bine de o luna, iar aceasta nu vrea sa plece din casa. Divortul a fost facut la notar, unde s-a specificat ca ea se ... (vezi toată discuția)